Merih Demiral'ın heykeli Bolu'ya dikildi: 'Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla'

A Milli Takım'ın EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yendiği maçtan sonra 'Bozkurt' selamı veren Merih Demiral'ın heykeli Bolu'da bir kavşağa dikildi. Heykelinin dikilmesinin ardından açıklama yapan Demiral, 'Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla...' ifadelerini kullandı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'nda 2 Temmuz'da oynadığı Avusturya maçında iki gol atan Merih Demiral, gol sonrası 'Bozkurt' işareti ile tribünleri selamlamıştı. UEFA, siyasi sembol kullandığı gerekçesiyle Merih Demiral'a 2 maç ceza vermişti. Cezanın kamuoyuna duyurulması sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kente Merih Demiral'ın heykelini dikeceğini açıklamıştı.

Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yapan heykeli, Bolu'da Karaçayır Mahallesi'ndeki yeni bir kavşağa dikildi.

Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yapan heykeli, Bolu'da Karaçayır Mahallesi'ndeki yeni bir kavşağa dikildi. Heykel, törenle açıldı. Açılışa Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve davetliler ile vatandaşlar katıldı. Heykelin açılışını yapan Özcan, verdikleri sözü tutuklarını belirterek, "Merih Demiral'dan izin aldık. Merih Demiral kardeşimizin heykelini yapacağız demiştik. Sonra ben kendisi ile konuştum. Yaşayanlardan muvafakat almak gerekiyor. Paylaşımımı duyduğunu, çok mutlu olduğunu ve mutluluk duyacağını bizlerle paylaştı" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Bozkurt hareketinin Türklere özgü olduğunu belirten Özcan, "İspanyol futbolcu gol atıyor, boğa işareti yapıyor buna ceza yok. Çünkü boğa İspanyolların simgesi. Türk dünyasının simgesi de bozkurt. Bu hareketi yapan futbolcuya niye ceza veriyorsunuz. Hükümet niye bunda kayıtsız kalıyor. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Üstelik bozkurt hareketi MHP'lilerin, ülkücülerin simgesi falan da değil. Bu büyük bir yalan. Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde, Arnavutluk'taki, Bulgaristan'daki Türklerde, İran Türklerinde, Azerbaycan Türklerinde yüzlerce yıldır kullanılan bir simge bu" diye konuştu.

MERİH DEMİRAL'DAN AÇIKLAMA

Heykelinin dikilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Merih Demiral, "Kıymetli Bolu halkı ve Sayın Başkanım Tanju Özcan, Kalbi ay yıldız için atan vatandaşlarımızın bir temsili olan heykel benim için hem büyük bir onur hem de güzel ülkemin bir parçası olmanın verdiği gururun en somut ifadesidir. Yansıttığı Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla.. Teşekkürlerimle.." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber