'Borçları rekor kıran ABD, Ukrayna'ya yardım göndermeye devam ediyor'

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, ABD’nin ulusal borcunun 35 trilyon dolar sınırını aşmasına rağmen Ukrayna için devasa fonlar harcamaya devam ettiğini belirtti.

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar 700 milyon dolarlık yeni askeri yardımı tahsis etmesini değerlendirdi. Antonov, 'ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardımları kendi içindeki soruna karşı mücadeleye harcamış olsaydı neler olurdu ancak hayal edebiliriz' dedi.

Büyükelçi Antonov'un açıklaması şu şekilde:

"Washington, Ukrayna çatışması ocağında devasa fonlar yakmaya devam ediyor. Üstelik bunu, açıklandığı üzere ilk kez 35 trilyon doları aşan rekor düzeydeki ABD hükümet borcu bağlamında yapıyor. Kiev’deki neo-nazi ve terörist rejime pompalanan kaynakların barışçıl ihtiyaçlara, kalkınma hedeflerine ve ABD'nin kendi içindeki pek çok sosyoekonomik soruna karşı mücadeleye harcanmış olsaydı neler olurdu bunu ancak hayal edebiliriz.

"Ama bu hedeflerin, Amerika'nın yönetici çevrelerinin planları arasında yer almadığı açık. Onlar her iki ayağı geçmişte duruyorlar. Bunlardan biri ‘1991 sınırları içindeki Ukrayna’ platformu, yani var olmayan ve bir daha asla var olmayacak olan bir Ukrayna. Diğeri de Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak gibi iflas etmiş hesaplar."

'SİLAH SEVKİYATLARI ÇATIŞMANIN UZAMASINA NEDEN OLACAK'

“ABD’nin Kiev’e silah sevkiyatları savaş alanındaki durumu değiştiremeyecek, sadece çatışmanın uzamasına ve siviller de dahil kayıpların artmasına neden olacak” diyen Antonov, “Ancak, askeri hazırlıklardan çıkar sağlayan ve kendi dar çıkarlarını ülkelerin ve halkların çıkarlarının üstünde tutan bir grup bürokrat bunu umursamıyor” diye ekledi.

Sonraki Haber