Borsa düzeltme hareketleri bitti mi? İşte günün en çok kazandıran hisseleri

Borsa, geçtiğimiz haftalar rekorlar üstüne rekor kırarken geri çekilmeye başlamıştı. Yatırımcılar, geçtiğimiz hafta başlayan düzeltme hareketinin sonlanıp sonlanmadığı merak ediyor? Peki borsada yükseliş devam edecek mi?

Dün Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 34,59 puan artışla ve yüzde 0,43 değer kazanarak 8.035,05 puana çıktı. Uzmanlar, borsada düzeltme hareketlerinin devam edebileceğini belirtiyor. Peki borsadaki hareketliliğin nedeni ne? En fazla kazanç sağlayan sektör endeksleri neler?

Borsanın önünün açık olduğunu belirten uzmanlar, yabancı yatırımcılarında ülkemize gelmesiyle yıl sonuna doğru yukarı yönlü artışın devam edeceğini düşünüyorlar.

Makroekonomisinde atılan adımların yabancılar tarafından pozitif karşılanması yabancıyı borsaya çekti. Borsa yeniden 8.000 puan üzerine çıktı. Analistler, Borsa İstanbul’un yukarı yönlü potansiyelinin altını çizerek yatırımcıların seçici olmaları yönünde uyardı.

Geçtiğimiz günlerdeki borsadaki düşüşün sebebi olarak kâr satışlarından kaynaklandığı düşünülüyor. Mevduat hesaplarındaki faiz artış oranları yatırımcıyı mevduat hesaplarına çekti. Borsayı baskılayan nedenlerden bir tanesi mevduat faizlerinin yükselmesi oldu. 

EN ÇOK KAZANDIRAN HİSSELER NELER?

Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa katkıda bulunan sektörler arasında mineral ürünleri, elektrik ve bilgi teknolojileri öne çıktı. Faktöring ve baskı sektörü ise güne kısmi düşüşle başladı. Bankalar yatay bir açılış yaparken holding sektörü yüzde 0,6 oranında artışla başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,16, holding endeksi yüzde 0,66 artış oldu.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,02 ile taş, toprak, en çok kaybettiren ise yüzde 1,82 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

BIST 100 endeksine dahil olan hisseler arasında güne en fazla yükselişle başlayan hisseler TKFEN, KCAER, KONTR, CIMSA ve OYAKC oldu.

Güne ekside başlayan hisseler arasında ise TAVHL, KOZAA, ASUZU, BAGFS ve EGEEN oldu.

Sonraki Haber