Borsa yatırımcısını üzdü! Büyük değer kaybı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın kapanışını yüzde 1,61'lik bir düşüşle 9 bin 821,96 baz puandan yaptı. Böylelikle son 5 yıl içinde ilk kez BIST 100 endeksinde 4 hafta üst üste değer kaybı yaşandı. İşte ayrıntılar...

2019 yılının Mayıs ayından beri görülmeyen düşüş serisi, piyasalarda belirsizliğin hakim olduğu yönünde yorumlara neden oldu. BIST 100 endeksinde haftalık bazda ise yaklaşık yüzde 0,86 değer kaybı meydana geldi.

EN BÜYÜK KAYIP YAŞADI

Sektörler bazında bankacılık endeksinde yüzde 2,22, sanayi endeksinde de yüzde 1,27 oranında düşüş yaşandı. Haftanın en çok kazandıran sektörü ise yüzde 0,53 ile ulaştırma sektörü olurken, en büyük kaybı yaşayan sektör yüzde 2,54 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Piyasaların gözü kulağı gelecek hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanakları ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına çevrilmiş durumda.

Yurt içinde tüketici güven endeksi, iş gücü verileri ve tarımsal girdi fiyatları gibi önemli ekonomik başlıklar takip edilecek. Yurt dışında ise Almanya ve ABD’den gelecek ekonomik veriler izlenecek.

Sonraki Haber