Borsada kan kaybı! Milyarlarca para buhar oldu

Borsada kan kaybı devam ediyor. Yatırımcıları isyan noktasına getiren borsada düşüş devam ederken bu haftanın ilk iki gününde borsada rekor sayıda kişi hesap kapattı.

Borsada halka arzlar ile başlayarak rekor kıran katılım talepleri geride kaldı. Borsa İstanbul'da yaşanan büyük düşüş yatırımcı sayısının da düşmesine neden oldu. Yabancı yatırımcıyı çağırmak için borsaya müdahale edildiği belirtilse de uzmanlar tarafından yerli yatırımcı borsanın fişini çekti.

Son dört yılda yatırımcı sayısının 1 milyondan 8,5 milyona radikal bir yükseliş gösterdiği borsada aralık ayında rüzgar tersine döndü. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 22 Aralık Cuma günü 8 milyon 486 bin 149 olan borsadaki hesap sayısı, iki günde toplamda 590 bin 793 düşüşle 7 milyon 895 bin 356'ya geriledi.

Borsa İstanbul'da 22 Aralık Cuma günü biten haftada da 87 bin 327 kişi hesaplarını kapatmıştı. Son dönemde sert düşüşlerin yaşandığı borsada, yatırımcı sayıları ile birlikte toplam piyasa değeri de geriledi.

İKİ GÜNDE MİLYARLARCA PARA BUHAR OLDU

22 Aralık Cuma günü 10 trilyon 130 milyar TL olan borsadaki şirketlerin toplam piyasa değeri, 26 Aralık Salı günü 9 trilyon 520 milyar TL'ye geriledi.

Böylece iki günlük toplam piyasa değeri kaybı 610 milyar TL'ye ulaştı. Geçen hafta da borsada piyasa değerinde toplamda 260 milyar TL'lik kayıp yaşanmıştı.

Sonraki Haber