Borsada parası olanlar dikkat! Ödeyeceğiniz miktar belli oldu

Borsaki vatandaşların merakla beklediği vergi konusu netleşmeye devam ediyor. Borsada vergi düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu. Peki borsada kimlerden vergi alınacak? Borsada vergi ne zaman alınacak? Borsada vergi rakamları ne kadar olacak? İşte bu soruların cevabı...

BORSA UZUN VADELİ BEKLEYENLER ŞANSLI

Yeni vergi paketi hakkında yeni açıklama geldi. Gelen açıklamada yeni vergi paketinde olan, ancak ertelenen borsa vergisinin ne olacağına yer verildi.

Borsada sadece uzun vadeli bekleyenlere vergi yok.

Sözcü'nün haberine göre ertelenen borsa vergisinin daha sonra gündeme alınacağı öğrenilirken kısa vadecilere yüksek oranda vergi geleceği öğrenildi. Vergi oranları da belli oldu. İşte borsada vergi düzenlemesinin ayrıntıları...

3 AYA KADAR YÜKSEK VERGİ

Borsada 3 aya kadar parasını tutan vatandaşlara yüzde 10 oranında bir vergi geleceği öğrenildi. Bu düzenleme ile birlikte kısa vadede borsaya girenlerden yüksek oranda vergi alınacak.

6 AYA KADAR VERGİ

6 aya kadar borsaya gelecek verginin 3 aydan daha az olacağı ve hisse senetlerinden yüzde 7.5 oranında vergi alınacağı öğrenildi.

VADE ARTTIKÇA...

Borsada vade süresi arttıkça verilecek vergi oranı da azalacak. Parasını 1 yıla kadar borsada tutacak vatandaşlara yüzde 5 oranında vergi uygulaması olacak. 3 yıla kadar parasını borsada tutan vatandaşlara ise yüzde 2.5 oranında bir vergi uygulaması planlandığı öğrenildi.

3 YILIN ÜSTÜNDE OLANLARA VERGİ YOK

Vergi sadece uzun vadecilerden alınmayacak. 3 yıldan fazla sürede parasını tutanlardan ise herhangi bir vergi alınmayacağı öğrenildi. Düzenlemenin meclise yaz tatilinden sonra gelmesi ve 2025 yılından sonra geçerli olması bekleniyor.

Sonraki Haber