Böylesinizi hiç görmediniz! Macar kebap tarifi

Bilindik kebap türlerinin yanında daha az bilinen ancak oldukça lezzetli olan kebap yemekleri de bulunuyor. Bunlardan biri de Macar kebabı. İşte lezzetiyle dillere destan Macar kebabı malzemeleri ve tarifi.

MACAR KEBAP TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram dana kuşbaşı eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
3 adet patates
3 adet patlıcan(minik küpler halinde doğranmış)
2 adet biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
5 diş sarımsak
1 adet domates

BEŞAMEL SOSUN MALZEMELERİ:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağısüt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam muskat cevizi rendesi

ÜZERİ İÇİN:

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

MACAR KEBAP TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Beşamel sos hazırlarken tereyağı ve unu kavurduktan sonra karıştırmayı bırakmak, sosunuzun topaklanarak kıvamının bozulmasına neden olacaktır. Bu yüzden karıştırma işlemini hiç bırakmayın. Baharatlandırma işlemi yapmak için etlerin pişmesini bekleyin ki fazla suyla beraber lezzetin tavada kalmasını engelleyin.

MACAR KEBAP TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Etleri düdüklü tencerede pişirmek size zaman kazandıracaktır. Kaşar veya beşamel sostan birini tercih ederek yemeğinizi hafifletebilirsiniz.

MACAR KEBAP TARİFİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle eti düdüklü tencereye alıp hizasına kadar su ekleyerek yirmi dakika kadar ön pişirme yapın. Tereyağını, sarımsakları tencerenize alıp et ile birlikte kavurun.

Üzerine biberleri,domatesleri ve bezelyeyi ekleyin.

Üzerine bezelyeleri ekleyerek pişirmeye devam edin. 

Son olarak baharatları da ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alın.

Ayrı bir kızartma tenceresinde patatesleri ve patlıcanları küp küp doğrayın

Patates ve patlıcanları kızartın ve etlerim üstüne ilave edin.

Beşamel sos için: küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından azar azar sütü ilave ederek durmadan karıştırın. Kek harcı kıvamına gelip göz göz olunca tuz, muskat rendesi, karabiber ekleyip altını kapatın. Beşamal sosu yemeğin üzerine eşit olarak dökün.

Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve fırına verin. Kaşar peyniri eriyene kadar 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Kaynak: yemek.com

Sonraki Haber