Bu baharatları asla ihmal etmemelisiniz! Resmen şifa deposu olan en faydalı baharatlar…

Sofraların vazgeçilmezi olan baharatlar, içerisinde bulunan vitamin ve minerallerle hem yemeklere lezzet verir hem vücudunuza sağlık katar. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıkları önlemek ve vücuttan toksin atmak gibi pek çok özelliği ile baharatlar yemeklerin en önemli unsurlarından biri!

Yemeklerde kullandığınız baharatların faydalarını biliyor musunuz? Yemeklere ve tatlılara lezzet katan baharatlar hastalıklarla mücadele ve hastalıkları önleme açısından da pek çok özelliği içinde barındırır. Peki bir tutam nane, bir tutam kekik nelere iyi gelir? Ne faydalar sunar? İşte vazgeçilmeziniz olmaya aday bazı baharatlar!

MUTLAKA KULLANILMASI GEREKEN EN FAYDALI BAHARATLAR

Naneyi her gün kullanın
Nane hem yemeklerde kullanılan hem bitki çayı olarak tüketilebilen bir baharat. Özellikle mide rahatsızlıklarına birebir. Hazımsızlığa, mide bulantısına, gaza ve soğuk algınlığına iyi gelen nane aynı zamanda stres giderici özelliği ile de dikkat çeker.

Zencefili balıkla deneyin
Hamur işlerinde ve yemeklerde kullanabileceğiniz zencefil romatizma ağrılarına, soğuk algınlığına karşı oldukça faydalı bir baharat. Özellikle balık yemeklerinde kullanılması önerilen zencefili taze meyveler ve yoğurt ile de tüketebilirsiniz.

Kekiğin eşsiz lezzetini kullanın
Antioksidan bakımından çok güçlü bir baharat olan kekik, solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelerek böbrek ve bağırsak mikroplarını yok eder. Et yemeklerinde, pizza ve makarna gibi yemeklerde rahatlıkla kullanabileceğiniz kekik her yemeğe lezzet katar.

Tarçınla midenizi rahatlatın
Özellikle tatlıların vazgeçilmesi olan tarçın, hem diyabet sorununu gidermede kullanılan hem metabolizmayı hızlandıran bir baharat. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelen tarçını, her gün tüketmeniz oldukça faydalı olabilir.

Hem kokusuyla hem tadıyla büyüleyen fesleğenden vazgeçmeyin
Keskin kokusu ile bilinen fesleğen özellikle İtalyan mutfağında sıklıkla kullanılır. İçerisinde bulunan beta-karoten ve antosiyanin ile vücutta bulunan serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını engelleyebilir. Aynı zamanda kalp sağlığını destekler ve kansere karşı da etkili olabilir.

Pul biberi sofralarınızdan eksik etmeyin
İştah açıcı bir baharat olan pul biber C vitamini açısından oldukça zengin. Hem acı severler için yemeğe lezzet katar hem bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla mücadele etmeye yardımcı olur.

Biberiye çayı içmeyi deneyin
Özellikle baş ağrısına iyi gelen biberiye kronik rahatsızlıklara, vücut iltihaplarına, kalp sağlığına karşı da birebir. Et yemeklerini marine ederken kullanabileceğiniz biberiyeyi bitki çayı olarak da tüketebilirsiniz.

Zerdeçal deyip geçmeyin
Zerdeçal özellikle tavuk yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Yaşlanma sonucu ortaya çıkan hafıza sorunlarına, beyin sağlığına iyi gelen zerdeçal kalp hastalıklarını önler ve kansere karşı korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca iltihap giderici etkiye sahip zerdeçalın karaciğer sağlığına da olumlu katkıları olduğu bilinir.

Sonraki Haber