Bu belirtiler varsa dikkat! Kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz

Sinsice başlayan kalp krizi, kendini sessiz belirtilerle gösterir. Bu sessiz belirtiler, her an ortaya çıkabilir. İşte kalp krizi geçiriyor olduğunuzu gösteren o belirtiler...

Kalp krizi, sinsice ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kalp krizi önce kendini belirtilerle gösterir. Görmezden gelinen belirtiler, kalp krizi riskinin artmasına neden olur. Peki kalp krizinin belirtileri nelerdir? İşte o belirtiler...

BU BELİRTİLERE DİKKAT

KALP KRİZİ GEÇİRİYOR OLABİLİRSİNİZ

1. Şişmiş ayaklar ve ayak bilekleri

Uzmanlar, bu durumun "özellikle ayak bilekleri şiştiğinde göz ardı edilmemesi gerektiği" uyarısında bulundu. Yürürken "baldırlarınızda sıkışma veya kramp hissinin" de ortaya çıkabileceğini belirttiler.

2. Baş dönmesi veya bayılma hissi

Bu durum aslında ciddi bir kalp sorununun, hatta kalp krizinin bir göstergesi olabileceğinden göz ardı edilmemelidir.

3. Nefes darlığı

İngiliz Kalp Vakfı, daha önce hiç yaşamadığınız ani nefes darlığının bir şeylerin yanlış gittiğinin işareti olabileceğini belirtiyor. Nefes alışınız aktivite ile artacaktır, ancak olağandışı nefessizlik veya hiçbir şey yapmadan nefessiz kalma ciddiye alınmalıdır.

4. Ter

Özellikle göğüs ağrısı çekerken sebepsiz yere aşırı terleme ciddiye alınmalı ve tıbbi yardım alınmalıdır.

5. Çenede, sırtta veya midede rahatsızlık

İngiliz Kalp Vakfı'ndan Profesör David Newby, ağrının genellikle çene veya sırt gibi bölgelere yayılabileceğini söyledi. Kadınların da vücutlarının diğer bölgelerinde ağrı yaşama olasılığı daha yüksektir.

Sonraki Haber