Bu besin Japonların gizli sırrı! Yedikçe ömrü uzatıyor beyni gençleştiriyor...

Dünyanın en uzun yaşayan insanları denildiğinde akla ilk gelen Japonlar... Bu kadar uzun yaşamalarının temel nedenlerinden biri de yedikleri yiyeceklerle doğrudan ilgili. Bu besin Japonların gizli sırrı! İşte detaylar...

Uzun bir ömür sürdürebilmek için sağlıklı biçimde yaşamak ve doğru besinleri tüketmek gerekir. Yapılan araştırmalar, Japonların uzun ve sağlıklı yaşamının ardındaki sırrın besinlerden geçtiğini gösteriyor. Bu besinler Japonların gizli sırrı! Yedikçe ömrü uzatıyor, beyni gençleştiriyor. İşte tüm ayrıntılar...

Mor patates

Japonya'nın Okinawa bölgesinin insanları uzun ömürlülükleriyle tanınır. Mor patates bu bölgedeki insanların en çok tükettiği besinlerin başında geliyor. Mor tatlı patatesin besin değerinin bu bölgedeki insanların uzun ömürlü olmasının sırrı olduğuna inanılıyor ve her gün bir parça yedikleri de biliniyor. Rengi antosiyanin pigmentlerinden gelir ve tatlı veya atıştırmalık olarak yenilebilir. Mor tatlı patates sağlıklı karbonhidratlardan biridir. Yaşlanma karşıtı etkileri olan antosiyaninler açısından da zengindir. Çalışmalar, mor tatlı patateslerin kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya ve kan şekeri düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yaşa bağlı göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan A vitamini açısından zengindir. Mor patateslerde bulunan potasyum ve antosiyaninler kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

Yağlı balık

Yağlı balıklar arasında somon, alabalık, sardalye ve uskumru gibi balıklar bulunur. Omega-3 yağ asitleri yağlı balıklarda bol miktarda bulunur. Sinir hücrelerinin ve beyin hücrelerinin büyümesini doğrudan destekler. Kelimenin tam anlamıyla beyninizi tazeler, hafızanızı geliştirir ve konsantrasyonunuzu geliştirir. Yeterli miktarda omega-3 yağ asidi tüketmek, Alzheimer hastalığı gibi bilişsel işlevlere zarar veren uzun vadeli hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Balıklar aynı zamanda öğrenme ve görme açısından da çok önemlidir. Beyne kan akışını destekler ve beyin dokusunu bakteri ve toksinlerden korur.

Yeşil çay

Japonlar uzun ömürlü olmalarının yanı sıra beyin güçleriyle de dikkat çekiyorlar. Yeşil çayın iyi bilişsel işlevin sırrı olduğu biliniyor. Yeşil çay içmek içerdiği kafein sayesinde uyanıklığınızı artırmanın yanı sıra zihninizi güçlendirerek hafızanızın gelişmesine de yardımcı olur. Yeşil çay alımı. Hafızayı, konsantrasyonu ve beyin performansını geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda içerdiği amino asit L-theanine sayesinde beynin sakinleşmesine ve rahatlamasına da yardımcı oluyor. L-Theanine etkili bir şekilde uyanıklığı artırır ve zihni sakinleştirir.

Mantar

Araştırmalar mantar yemenin demans geliştirme riskinin düşük olduğunu buldu. Çalışma yaşlı Japonları inceledi ve haftada en az bir kez mantar tüketenlerle daha az mantar tüketenleri karşılaştırdı. Araştırmalar, daha fazla mantar yiyen kişilerin demans geliştirme olasılığının daha düşük olduğunu göstermiştir. Ayrıca mantarlar yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilecek vitamin ve mineraller içerir. Beyni ve sinir sistemini hastalıklardan korumada rol oynar. Dikkat: Hassasiyeti veya alerjisi olan kişilerin bu gıdaları tüketmeden önce bir uzmana danışmaları tavsiye edilir.

Sonraki Haber