Bu besin uzun yaşamın sırrı! Ömrünüze ömür katıyor…

Dr. Sarah, yaşamımızı uzatmak için hepimizin bazı basit adımlar atabileceğini söyledi. Uzun yaşamın sırrı bu beslenmede gizli! Uzmanlar tüm meyve ve sebzelerin arasından onu seçti! İşte detaylar...

Uzun ve sağlıklı bir yaşam dengeli ve çeşitli beslenmeyle başlar. Bol miktarda meyve ve sebze tüketmek, tam tahıllar tüketmek ve protein ihtiyacınızı sağlıklı kaynaklardan karşılamak önemlidir. Ayrıca sağlıklı yağlar, omega-3 yağ asitleri ve lif içeren gıdalara odaklanmak önemlidir. Ancak, besin maddesinin uzun ömür açısından belirli faydaları olup olmadığını belirlemek için doktorunuza danışmanız önemlidir.

Bu besin uzun yaşamın sırrı!

Mevcut ortalama yaşam süresi erkeklerde 79, kadınlarda ise 82,9 yıldır. Bunların bir kısmı genetik faktörlere bağlı olsa da Dr. Sarah Kayat meyve ve sebze yemenin öneminden bahsetti. Doktorun açıklaması şöyle: "Bir hafta boyunca 30 çeşit meyve ve sebze yemenin sağlık açısından fayda sağladığını biliyoruz." Sorusuna doktor şu cevabı verdi: Sarah brokoliyi seçti. "Brokoli, antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinen sulforafan adı verilen bir kimyasal içeriyor ve brokoli yedikten birkaç saat sonra bunların kan dolaşımındaki seviyeleri artıyor, bu da "Bağışıklık savunmanızı desteklediğini göreceksiniz" dedi. Sülforafanın kanserle mücadelede de etkili bir ilaç olduğu biliniyor.

Ömrünüze ömür katıyor!

Araştırmalar, bu bileşiğin başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün riskinin azalmasıyla ilişkili olduğunu göstermiştir. Dr. Sarah şöyle devam ediyor: "Brokoli ayrıca C vitamini, A vitamini, K vitamini ve diğer önemli besinleri de içeriyor. Örneğin A vitamininin gözler üzerinde faydalı etkileri var. Katarakt riskini azaltır, yaşa bağlı görme kaybını önler. Makula dejenerasyonu. Çeşitli çalışmalar brokolinin kalp sağlığını çeşitli şekillerde destekleyebileceğini göstermiştir. Yüksek düzeyde "kötü" LDL kolesterol ve trigliseritler, kalp hastalığı için önemli risk faktörleridir. Ancak brokoli bu belirteçlerin iyileştirilmesinde rol oynayabilir. Bir çalışma, toz brokoli filizi takviyesi alan kişilerin trigliserit ve "kötü" LDL kolesterol seviyelerinin önemli ölçüde düşük olduğunu ve "iyi" HDL kolesterol seviyelerinin arttığını buldu.

Sonraki Haber