Bu besinler kolesterolü anında düşürüyor! Yüksek kolesterole veda etmek işte bu kadar kolay...

Kolesterol düzeyi yüksek olan kişiler çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalır. Kolesterol düzeylerini doğal yollarla düşürmek mümkündür. Peki kolesterol nasıl düşürülür? İşte o yöntemler...

Sağlıklı bir yaşam tarzı izleyerek ve yeme alışkanlıklarınızı kontrol ederek kolesterol seviyenizi kontrol edebilirsiniz. Peki evde yüksek kolesterol seviyelerini nasıl düşürebilirsiniz? Kolesterolü düşürmenin en hızlı yolu nedir? Kolesterol doğal yollarla nasıl düşürülür? Her ne kadar toplum kolesterolü bir hastalık olarak görse de aslında kolesterol, hayvansal gıdalardan aldığımız bir yağ türünün adıdır. Yüksek kolesterol seviyeleri sağlıksızdır. Diyetimiz kolesterol seviyemizi belirler. Kolesterol nasıl düşürülür? İşte detaylar…

Zeytinyağı

Yemeklerinizde katı yağ yerine zeytinyağı kullanın. Zeytinyağı Omega-9 içerir. Kalpteki iyi kolesterolü artırır.

Ceviz

İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde iyi kolesterolü artırır, kötü kolesterolü azaltır. Günlük beslenmenizde iki ceviz tüketmeye çalışın. İki cevizi bir bardak suda bir gece bekletin. Sabah uyandığınızda ceviz yiyin ve su için.

Yulaf

Lifli yapısı sayesinde vücuttan kolesterolü uzaklaştırır. Günlük beslenmenizde kahvaltıyı sevmiyorsanız bir kase yoğurdun içerisine 1-2 yemek kaşığı koyarak ara öğün olarak tercih edebilirsiniz.

Balık

İyi HDL kolesterolü artırır ve kötü LDL kolesterolü azaltır. Haftada bir kez balık tüketin. Izgara, fırında veya buharda pişirilmiş yemekler arasından seçim yapın.

Yeşil çay

Metabolizmayı teşvik eder ve bağırsak fonksiyonunu aktive eder. Vücudun yağ yakmasına ve kilo vermesine yardımcı olur. Bu sizi rahatsız etmiyorsa, her gün 1 ila 2 bardak yeşil çay içmek kolesterolünüzü düşürebilir.

Avokado

Avokado çok sağlıklı yağlar içerir. Kolesterolün bağırsaklarda emilimini baskılar. Bu, fazla miktarda emilmeden önce kolesterolü ortadan kaldırır ve avokadonun kolesterol seviyelerini düşürmede yardımcı olmasını sağlar.

Baklagiller

Yeşil mercimek, siyah bezelye ve fasulye çok yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu bizi çok doyuruyor. Ayrıca yüksek lif içeriği bağırsaklardaki kolesterol emilimini azaltarak kolesterolün bağlanmasına ve vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Sebzeler

Sebzelerin genel olarak kolesterol düşürücü etkisi vardır. Bağırsak düzenleyicidir ve kolesterolü vücuttan uzaklaştırır. Tüm sağlıklı besinler kolesterolü düşürme özelliğine sahiptir.

Sonraki Haber