Bu elmalı kurabiyeleri yemeye doyamayacaksınız! Tam ölçülü kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi…

Mis gibi kokan, ağızda dağılan, kıyır kıyır elmalı kurabiyeye kim "Hayır!" diyebilir ki? Öyleyse herkese tarif sorduracak bir elmalı kurabiye yapmaya hazır mısınız? İşte her gün yapsanız yine de yemeye doyamayacağınız elmalı kurabiye tarifi…

Elmalı kurabiye, çay saatlerinin olmazsa olmazı. Ancak tam ölçüsünü tutturmak bazen zor olabiliyor. Peki vazgeçilmeziniz olacak bir tarif olduğunu biliyor musunuz? Eğer hazırsanız gelin, en lezzetli elmalı kurabiye tarifine ve dikkat etmeniz gereken tüm püf noktalarına birlikte göz atalım.

Önce elmalı harcı hazırlayın

Mükemmel elmalı kurabiyelerin ilk adımı iyi bir elmalı harç!

Malzemeler

  • 4 adet elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 20 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı iri öğütülmüş ceviz

Yapılışı

  • Orta boyutlardaki elmaları soyduktan sonra rendeleyin.
  • Bir tencereye tereyağını veya margarini ekleyip ocağa alın. Üzerine şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin eriyip karamelize kıvama gelmesini sağlayın.
  • Rendelediğiniz elmaları tencereye alın, üzerine tarçını da ekleyin ve karıştırın. Harç tamamen suyunu çekip macun kıvamını alana kadar pişirin.
  • Üzerine cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sıra hamurunu yapmakta

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin(Oda sıcaklığında olmalı.)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Yapılışı

  • Yağı ve yoğurdu uygun bir karıştırma kabına alın. Üzerine vanilya, pudra şekeri ve yumurta sarısını ekleyin. Eğer tatlı seviyorsanız bu aşamada pudra şekeri miktarını artırabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla biraz karıştırın.
  • Üzerine unu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamurun sert olmaması için unu kontrollü ekleyin. Orta yumuşaklıkta, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Şimdi şekil vermeye geçebilirsiniz

Şekil verirken tercih edebileceğiniz birden çok yöntem mevcut. İşte kurabiyelerinizin göze de hitap etmesi için 2 farklı yöntem…

Klasik sevenlere

  • Hamuru tezgâha alın ve 5 eşit parçaya bölün. Parçaları elinizde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız parçalara un serperek merdaneyle fazla inceltmeden açın. Parçaları 8 tane üçgen olacak şekilde pizza dilimler gibi kesin. Her dilimin geniş kısmına harcı yerleştirin ve geniş kısımdan dar kısma doğru sarın.

Farklılık isteyenlere

  • Hamurunuzu küçük bezelere ayırıp yuvarlak şekilde açın. Dilerseniz tüm hamuru açıp yuvarlak bir kalıpla küçük parçalar da elde edebilirsiniz.
  • Daire şeklindeki hamurların ortasından başlayarak bıçak yardımıyla hamurun sadece bir tarafına şeritler çizin.
  • Şerit olmayan tarafa harcı yerleştirin. Hamuru yuvarlayarak sarın ve ay şeklini alacak biçimde kenarlarını kıvırın.

Kurabiyeler fırına gitmeye hazır

Şimdi sıra hazırladığınız muhteşem görünen, lezzetli kurabiyeleri fırına vermekte.

  • Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri ekleyin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırına tepsiyi yerleştirin.
  • Kurabiyeleri 35-40 dakika kadar pişirin. Bu noktada kurabiyeleri pembeleşinceye kadar pişirmeye dikkat edin.
  • Fırından aldığınız kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri dökün ve soğumaya bırakın.
Sonraki Haber