Bu halini daha çok seveceksiniz! Tavuklu mantı tarifi...
Tavuklu mantı nereden akıllara geldi diye sormayın, bu tarif bazı yörelerde çok severek yeniyor. Bugün ise bu lezzetli yemeğin tarifini sizle paylaşacağız. Çok doyurucu ve lezzetli tavuklu mantı tarifi...
Tavuk etinden mantı olur mu demeyin, çünkü çok lezzetli oluyor! İsterseniz bu tarifi çıtır mantı gibi de yapabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tavuklu mantı nerenin yemeği diye soracak olursanız bu yemek özellikle Tekirdağ, Edirne gibi yörelerde yapılıyor. Oralarda çok severek tüketiliyor. Biz de bugün bu lezzetli tarifin ayrıntılarını paylaştık. O halde tavuklu mantı nasıl yapılır? İşte tarifi...
TAVUKLU MANTI TARİFİ
MALZEMELER
- Hamur için
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- İç harcı için
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çimdik karabiber
HAZIRLANIŞI
- İç harcı hazırlamakla başlayın. Tavukları ve soğanları minik minik şekilde doğrayın. Sarımsak ve baharatları da ekleyip yarım saat bekletin.
- Hamuru hazırlamak için un, yumurta, tuzu karıştırın. Suyu da kontrollü ekleyerek yoğurun. Kıvamı biraz sert olmalı.
- Hamuru bezeler haline getirdikten sonra küçük kareler oluşacak şekilde kesin, iç harcını koyup kapatın.
- Kaynamış suya mantıları atıp 6-7 dakika pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosla servis edin.