Bu hamle çok konuşulur: Fenerbahçe'den Tadiç çalımı

Sarı-lacivertliler, yaz transfer döneminin en büyük sürprizlerinden birini yaptı; Beşiktaş'ın uzun süredir görüştüğü Tadic'i 24 saat içinde renklerine bağladı

FENERBAHÇE uzun süre konuşulacak cinsten bir transfer harekatına imza attı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ın kadrosuna katmak için iki haftadır yoğun uğraş verdiği Dusan Tadic'i renklerine bağladı.

Gece yarısı operasyonu ile 34 yaşındaki Sırp futbolcuyu İstanbul'a getiren Fenerbahçe yönetimi, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) da transfer duyurusunu geçti.

BONSERVİSİ ELİNDEYDİ

2018-2019 sezonundan bu yana Ajax'ta forma giyen Dusan Tadic, önceki gün itibarıyla Hollanda ekibiyle olan sözleşmesini feshetmişti. Tadic için devreye giren sarı-lacivertliler, elini çabuk tuttu, tecrübeli sol kanat oyuncusu ile el sıkıştı.

Suudi Arabistan kulüplerinin peş peşe teklif sunduğu, Beşiktaş'ın transfer etmek için şartlarını seferber ettiği yetenekli oyuncu, sadece 24 saatte Fenerbahçe'nin futbolcusu oldu. Sarı-lacivertlilerin, 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Tadic'e imza parası da ödeyeceği öğrenildi.

İSTİKRAR ABİDESİ

Kariyerinde Groningen, Twente ve Ajax gibi Hollanda takımları bulunan Tadic; bu ülkede oynadığı 295 lig maçında 119 gol attı, 140 da asist yaptı. Sırbistan Milli Takımı'nda 98 müsabakaya çıkan tecrübeli oyuncu, rakip fileleri 21 kez sarstı.

Twente formasıyla çıkış yaptığı 2012-2013 sezonundan bu yana istikrarıyla dikkat çeken Tadic, kendisinden beklenen hücum katkısına karşılık vermeyi her zaman başardı. Esas mevkisi "sol açık" olan Sırp futbolcu, sağ kanatta ya da santraforda da görev yapabiliyor.

HÜCUM HATTINDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Yeni sezona teknik direktör İsmail Kartal idaresinde başlayacak olan Fenerbahçe, özellikle üçüncü bölge rotasyonunda önemli bir değişime gitti.

Santrafor mevkisini Edin Dzeko ve Umut Nayir'le takviye eden sarı-lacivertliler, 10 numara pozisyonuna Sebastian Szymanski'yi ekledi. Sarı Kanaryalar, kanat oyuncuları Ryan Kent ve Dusan Tadic'le birlikte hücumda tamamen farklı bir yapıya büründü.

Livakovic ve Becao An meselesi

DEFANS hattında da işi sıkı tutan Fenerbahçe, iki oyuncunun transferinde daha sona yaklaştı. Önceki gün Dinamo Zagreb taraftarına veda eden 28 yaşındaki Hırvat kaleci Dominik Livakovic'in, 9 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmasına kesin gözle bakılıyor.

Sarı Kanaryalar, savunmanın ortasında görev yapan Brezilyalı futbolcu Rodrigo Becao ile de anlaşmaya vardı. Teknik direktör İsmail Kartal, Udinese'de forma giyen oyuncu hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki stoperin transferinin bittiğini söyledi.

Sonraki Haber