Bu iki hareketle yüzünüz incecik olacak! 3 günde yüzünü incelten egzersiz…

Aynaya baktığınızda yanaklarınız gözünüze batıyorsa, kilo verseniz bile yüz şekliniz değişmiyorsa doğru yerdesiniz. Evde kolayca yapabileceğiniz hareketlerle yüzünüzü şekillendirme zamanı! Hem pratik hem etkili yüz inceltme egzersizlerinin uygulanış biçimlerini beraber inceleyelim.

Yüzdeki şişkinliğin sebebi genellikle kilo olarak görülse de genetik faktörlerin etkisi kaçınılmaz. Bu yüzden şok diyetler yaparak yüzünüzü inceltme hayaline "Elveda." deyin! Ama yüz yogası ve masaj hareketleriyle istediğiniz yüz hatlarına ulaşmanız mümkün. Düzenli bir rutin oluşturarak ve günde yalnızca 10 dakikanızı ayırarak elmacık kemiklerinizi belirginleştirebilir, yanaklarınızın ödemini indirebilirsiniz. İşte aradığınız yüz inceltme egzersizleri...

YÜZ İNCELTME EGZERSİZLERİ

Balık dudak hareketini deneyin

İçinizdeki çocuğu ortaya çıkarma zamanı! Oturduğunuz yerde yapabileceğiniz bu hareket çok basit olsa da yüzünüzdeki etkisi tartışılmaz. Öncelikle dik durun, yanaklarınızı içeri çekin ve dudaklarınızı öne çıkartın. Yanaklarınızı ısırıyor gibi bir pozisyondaysanız devam edebilirsiniz! Başınızı arkaya eğin ve hareketi 10-15 kez tekrarlayın.

Ördek dudak hareketiyle devam edin

Dudak büzme olarak bilinen ve fotoğraf çektirirken favori pozlardan biri olan ördek dudak hareketinin yüzünüzü şekillendireceği kimin aklına gelirdi ki? Dudaklarınızı büzüp ileri geri hareketler yapın. 10-15 tekrar yeterli olacaktır.

Emme hareketi yapın

Temelinde yanağı vakumlama yatan bir diğer hareket ise emme hareketi! Parmağınızı kullanabileceğiniz bu hareket sıkıcı geliyorsa lolipop gibi bir yiyecekten de yardım alabilirsiniz. 5-10 dakika kadar parmağınızı emerek yaparak yüz hatlarınızı keskinleştirmeye bir adım daha yaklaştınız!

Yüz yogasına bir şans verin

Gülümseyin! Çünkü yapacağınız yüz yogasının ilk adımı bu. Dik bir pozisyon alıp gülümseyin. Ardından önce çıkan elmacık kemiklerinizi belirginleştirme zamanı! İki elinizin işaret ve orta parmaklarını tıpkı makas alma hareketi yaparmışçasına elmacık kemiklerinizin başlangıcına yerleştirin. Burnunuzdan şakaklarınıza doğru olacak şekilde kemiklerinize masaj yapın. Öncesinde nemlendirici kullanmak hareketinizi daha kolay uygulanabilir hâle getirebilir. 15-20 tekrar yeterli.

Masaj hareketlerinden yararlanın

Rutininize ekleyebileceğiniz bir başka masaj hareketi ise çene ve yanak hattını yakından ilgilendiriyor! Dik bir pozisyonla işe başlayın. Ardından yine her iki elinizin işaret ve orta parmağını kullanacaksınız. İşaret parmağınız çene kemiğinizde, orta parmağınız ise dudak çizginizde olmalı. Dudağınızdan kulaklarınıza doğru sakin hareketlerle masajınızı yapabilirsiniz.

Sonraki Haber