Bu ikili bir haftada kronik hastalıkların kökünü kurutuyor! Bu karışımı denerseniz...

Kronik rahatsızlıklar çoğu kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Bu rahatsızlıklar genel olarak 1 yıl veya daha uzun süren ve sürekli tıbbi gözetim gerektiren hastalıklar arasında yer alıyor.. Fakat üzülmeyin! Her şeyin olduğu gibi bu hastalıkların da doğada bir çözümü bulunuyor.

Eğer balın içerisine bunu katarsanız şifa bulacaksınız ve kronik rahatsızlıklarınız azalacak. Süper ikiliden oluşan karışımın detayları içeriğimizde...

DOĞANIN ARMAĞANI BAL!

Bal, doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılmasının yanı sıra, iltihap önleyici, antioksidan ve antibakteriyel madde olarak da kullanılmaktadır.

Eski tarihlerden beri insanlar genellikle balı öksürüğü tedavi etmek için ağızdan ve yanıkları tedavi etmek ve yara iyileşmesini desteklemek için topikal olarak kullanırlar. Fakat balın içerisine bunu eklediğinizde etkisi bin kat artıyor...

Dikkat! Karışımı denemeden önce herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak için doktorunuza danışınız.

Fakat balın içine sarımsak eklediğinizde etkisi bin kat artıyor. Kronik hastalıklara çare oluyor.

BAL VE SARIMSAK KARIŞIMI

Yapılan bilimsel çalışmalar, pek çok kronik rahatsızlığın, bedendeki dengesizliklerden kaynaklanan enflamasyon nedeniyle ortaya çıktığını göstermektedir. Hem sarımsak hem de bal, enflamasyonla savaşan besinlerdir.

DOĞAL ANTİBİYOTİK SARIMSAK

Bunun yanı sıra bal ve sarımsak karışımı artrit, ödem ve kas rahatsızlığı gibi durumlara etkili doğal ağrı kesicilerdir. Sarımsak ve bal karışımı, öksürüğe oldukça iyi gelir hastalıklarınızı yatıştırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ KUVVETLENDİRİR

Vücudunuzun bağışıklık sistemi, onu hastalanmaktan en başta korur ve aynı zamanda acil bir durum gerektirdiğinde hastalıkla mücadelede yardımcı olur.

Sarımsak, soğuk algınlığı ve grip virüsünü önlemeye yardımcı olmak için bir bağışıklık sistemi takviyesi sunar.

Çocuklar her yıl altı ila sekiz kez soğuk algınlığı geçirirken, yetişkinler iki ila dört kez soğuk algınlığı geçirir.

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI KOYAR

Çiğ sarımsak yemek öksürük, ateş ve soğuk algınlığı hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Her gün iki diş doğranmış sarımsak yemek, fayda sağlamanın en iyi yoludur.

Dünyanın dört bir yanındaki bazı evlerde aileler, tıkanıklığı gidermek için çocuklarının boyunlarına bir ipe sarımsak dişleri asarlar.

ALZHEİMER VE DEMANSA KARŞI ÖNLEM ALIN!

Sarımsak, vücudunuzda herhangi bir oksidatif strese bağlı hasarın oluşmasını önlemeye yardımcı olan yüksek antioksidanlara sahiptir.

Bu antioksidan özellikler, bunama ve Alzheimer gibi bazı bilişsel hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

ANTİBİYOTİK ÖZELLİĞİ VARDIR

Sarımsak allisin içerir. Allisin, dilimlenmiş, ezilmiş veya doğranmış karanfillerdeki enfeksiyonlar ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilecek biyoaktif bir antibiyotiktir. Sarımsak özlerinin aşağıdakilerin büyümesini baskıladığı gösterilmiştir:

  • Mantar elemanları
  • Protozoa elementleri
  • Viral enfeksiyonlar
  • Çok sayıda bakteri

İŞTE MALZEMELER!

  • 1 bardak bal (335 gram)
  • 10 diş sarımsak
  • 1 kapaklı cam kavanoz

YAPILIŞI

  • İlk olarak sarımsağı soyup ufak ufak doğrayabilir ya da ezebilirsiniz.
  • Ardından balı cam kavanoza alın ve üzerine sarımsakları ekleyin.
  • Kavanozun kapağını kapatın, 1 hafta boyunca karanlık bir yerde bekletin.
  • Sonra isterseniz su ekleyip ya da eklemeden tüketebilirsiniz.

Kaynak: Roza

Sonraki Haber