Bu karışım bacaklardaki varisi anında yok ediyor! Varisleri adeta silgi gibi siliyor...

Bacaklarda görülen varis sorunu birçok insan için hayatlarını kabusa çevirebiliyor. Kötü bir görünümün yanı sıra ağrıları ile de insanı canından bezdiren varislerden kurtulmaksa yalnızca birkaç adım ile mümkün! 

Bacaklarda damarların büyümesi gibi olarak görülen varis hastalığı hastalar için çok zor zamanların sebebi olabiliyor. Özellikle kadınlarda kötü bir görünüme de sahip olması bu hastalıktan kurtulmanın yollarını aratıyor. Varis hastalığının nereden geldiği ve nasıl ortaya çıktığı birçok insan tarafından bilinmez. Varisler ilk olarak bağırsaklarda görülmeye başlar. Düzensiz ve sağlıksız beslenme varis hastalığını tetikleyen sebeplerden olabilmektedir. Bunun için ilk olarak beslenme düzenine sahip olmak ikinci olarak da haberimizin devamından okuyabileceğiniz kürü kullanmanız gerekmektedir. 

VARİS HASTALIĞININ NEDENLERİ? 

Varis, pek çok sebeple ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar varisin başlı sebepleri arasında ise şunları sıralıyor:

- Gebelik

- Şişmanlık

- Uzun süre ayakta kalmak

- Bazı meslekler

- Kadın olmak

- Doğum kontrol hapları

- Hormon tedavileri

- Dar giysiler giymek

- Kabızlık

- Yaşlılık

- Genetik faktörler

Ancak varisin az bilinen bir sebebi daha var. Varis, ilk olarak bağırsaklarda ortaya çıkıyor. Bağırsaklardaki rahatsızlıkların sebep olduğu varislerin ise başlıca nedeni sağlıksız ve düzensiz beslenme. 

Varis oluşumuna engel olacak ilk adım ise sağlıklı ve düzenli beslenmek. Bununla beraber dar giyinmemek, bacak kaslarını güçlendirmek, kan dolaşımını hızlandırmak, düzenli olarak egzersiz yapmak varis oluşumunu engelleyen faktörler arasında gösteriliyor. 

BU KARIŞIM OLUŞAN VARİSLERİ İYİLEŞTİRECEK!

Varis oluşmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra daha çok oluştuktan sonrası için çareler aranmaktadır. Varisler oluştuktan sonra yine dar giyinmemek, egzersiz ve kan dolaşımını arttıracak çalışmaların yapılması varislerin iyileşmesine katkı sağlamaktadır. 

Bunların yanı sıra ısırgan otunun ezilerek sirke ile karıştırılması sonucu elde edilen kür de varislerin dağılmasında etkilidir. Isırgan otu ve sirkenin karışımından elde edilen kür varisli bölgeye sürülerek orada sabit kalabilecek şekilde sarılır. 4-5 saat beklendikten sonra temizlenir. Düzenli olarak uygulanan bu kür varisin oluşmasına sebep olmuş kılcal damarlardaki kanların akıtılmasında ve dağıtılmasında işe yarar. Aynı kür yine aynı şekilde uygulama ile basur hastalığı içinde iyi gelmektedir. 

Sonraki Haber