Bu kür, çiçekleri coşturuyor! Sebze ve meyveleri haşlayarak suyunu…

Mis gibi kokan çiçekler içinde günün ilk kahvesini yudumlamanın keyfine diyecek yok! Gel gelelim, bitkilere ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayacak bir bakım vermek de herkes için kolay olmayabilir. Ama bu yöntemlerle tüm bitkileriniz capcanlı olacak! İşte o yöntemler...

Bu kür, çiçekleri coşturuyor! Sebze ve meyveleri haşlayarak suyunu…

Bitki bakımı, emek ve sabır isteyen önemli bir süreç. Bu süreci yürütürken sahip olduğunuz bitkinin cinsine ve özelliklerine göre uygun bir ortam sunmanız gerekir. Ardından sağlıklı koşullarda büyüyüp serpilmesi için bazı doğal ürünlerle takviye yapabilirsiniz. Peki ama bitkinize verebileceğiniz doğru takviyeyi nasıl öğreneceksiniz? İşte farklı bitki türleri için faydalı kür tarifleri...

FARKLI BİTKİ TÜRLERİ İÇİN FAYDALI KÜR TARİFLERİ

Sebze ve meyve kabuklarını bitkileriniz için kullanın

Soyduğunuz meyve ve sebzelerin kabuklarının bitkiler için yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Bu kabukları soyduktan sonra 24 saat bir kabın içinde bekletin. Süre tamamlandığında üzerine su ekleyerek yaklaşık yarım gün daha beklettikten sonra kabukların vitamini suya geçer. Ardından bitkilerinizi bu besleyici suyla sulayabilirsiniz.

Doğal çiçek coşturan: Yumurta suyu

İnsan vücudu için sayısız yararı olan yumurtanın bitkiler üzerinde de olumlu etkisi olduğunu söylesek? Sabah kahvaltınız için yumurtanızı haşladıktan sonra suyunu atmak yerine çiçeklerinizi beslemek için kullanabilirsiniz. Düzenli aralıklarla bu işlemi yaptıktan sonra bitkilerinizin daha sağlıklı yapraklara ve gövdeye sahip olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca tamamen toz hâline getirdiğiniz yumurta kabuklarını da bitkinizin toprağına serpebilirsiniz.

Sebze, meyve ve etten oluşan üç malzemeli efsanevi kür tarifi

Çiğ birkaç adet küçük balığı, 1 adet muz kabuğunu ve 30-40 adet kadar kuru fasulyeyi birlikte haşlayın. Çeşitli vitamin ve mineralleri içeren bu üç besini güzelce haşladıktan sonra pürüzsüz hâle gelecek kadar blenderdan geçirin. Ortaya çıkan karışımı bitkilerinizin toprağına ekleyebilirsiniz. Böylece bitkinlerinizi ev ortamında ulaşamadığı maddelerle besleyebilirsiniz.

Haşladığınız sebzelerin suyunu atmayın

Yemek hazırlarken brokoli, havuç, patates, karnabahar ve pancar gibi çeşitli besinleri haşlayabilirsiniz. Haşladığınız suyu lavaboya dökmek yerine soğutup bitkilerinizi sulamak için kullanın. Böylece bitkilerin köklerinin güçlenmesine, yapraklarının canlanmasına, gövdelerinin sert ve güçlü bir hâl almasına katkı sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin!

Sonraki Haber