Bu kurabiye kilo verdiriyor! Unsuz şekersiz yalnızca 3 malzemeli diyet kurabiye tarifi
Duyduk duymadık demeyin, bu kurabiyede un yok, şeker yok! Evde bulunan 3 malzeme ile yapabileceğiniz, kilo aldırmayan ve sağlıklı ama lezzeti ile de damak çatlatan diyet kurabiye tarifimiz sizlerle...
Kilo vermek için başladığımız diyetlerin bir numaralı düşmanı kesinlikle tatlı krizlerimiz oluyor. O anlar geldiğinde pazartesi günü başladığımız diyetimiz yine bir başka bahara kalıyor. Peki, bu tatlı krizlerini durdurmanın hem sağlıklı hem de diyetimizi bozmayacak bir yolu yok mu gerçekten? Tabi ki var! Bugün sizlerle paylaşacağımız kurabiye tarifinin içinde beyaz un ve rafine şeker yok! Tadını muzdan alan bu kurabiyeyi çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. İşte karşınızda tadı ile damak çatlatan ama asla diyet bozmayan kurabiye tarifi...
DİYET KURABİYE İÇİN MALZEMELER
- 140 gram fındık unu
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 1 adet büyük boy olgun muz
- 1,5 yemek kaşığı kakao (isteğe göre ilave edilebilir)
DİYET KURABİYE TARİFİ - HAZIRLANIŞI
1) Bir adet olgunlaşan mızı çatal yardımı ile ezerek püre kıvamına getirin. Bu aşamada muzun fazla sulanmamasına özen gösterin.
2) Ezdiğiniz muzun içine kontrollü bir şekilde fındık ununu ekleyin. Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın.
3) Karışıma balı ilave edin. Ardından hamuru homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer arzu ederseniz bu aşamada içine kakaoyu da ilave edebilirsiniz.
4) Kurabiye hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
👉 PÜF NOKTASI: Eğer hamurunuz ele yapışıyor ve şekil veremiyorsanız, fındık unu eklemeye devam edebilirsiniz. Ancak hamurun kıvamını sıradan kurabiyelerinki ile kıyaslamayın. Daha cıvık bir hamur hazırlamalısınız.
5) Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyelerinize şekil verip tepsiye dizin. Kurabiyelerin üstüne parmak ucunuzla basarak yassı bir form almasını sağlayın.
6) Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 7 ile 8 dakika arasında pişirin.
👉 PÜF NOKTASI: Kurabiyenin piştiğini anlamak için renginin değişmesini beklemek yerine altını kontrol edin. İlk piştiğinde kıvamı yumuşak olsa da sonrada sertleşecektir.
7) Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek herkesin elinse sağlık, afiyet olsun. Eğer tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Kaynak: yemek.com - Fotoğraf: yemek.com