Bu meyveleri tüketenler hastalık nedir bilmiyor! Bu 4 meyveyi düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor…

Meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Antioksidan açısından zengin meyveler ise pek çok hastalığa karşı kalkan görevi görüyor. Hele bazı meyveler var ki lezzetleri bir yana, yararlarıyla âdeta şifa deposu! Gelin, antioksidan bakımından zengin meyvelerin faydalarını birlikte inceleyelim.

Antioksidanlar, insan vücudunun ayrılmaz bir parçası. Meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan bu faydalı maddeler, sağlıklı bir hayat için olmazsa olmazlar arasında. Antioksidanı yüksek meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirmekten vücuttaki zararlı toksinlerin arındırılmasına kadar pek çok konuda yararı bulunuyor. Gelin, antioksidan içeren meyvelerin faydalarını birlikte inceleyelim.

ANTİOKSİDAN MEYVELER VE FAYDALARI

Sağlıklı bir kalp için çilek tüketin

Gerek lezzetiyle gerek kokusuyla yaz aylarının sevilen meyvelerinden çilek, antioksidan zengini. Çilekteki antioksidanlar, cilt sağlığı için faydalı olduğu kadar organlar için de büyük önem taşıyor. Pek çok kişinin sahip olduğu kalp hastalıklarından korunmak için bolca çilek tüketebilirsiniz.

Avokado hücrelerin yaşlanmasını önler

Yaşa ve farklı sebeplere bağlı olarak hücreler zamanla canlılığını yitirebilir. Avokadonun içeriğinde bulunan lutein ve zeaksantin ise hücrelerin zarar görmesini önler. E vitamini kaynağı da olan bu meyve, antioksidan üreterek vücuttaki hücrelerin yaşlanmasını engelleyebilir. Kahvaltılardan salata tariflerine kadar farklı lezzetlerle tüketilebilen avokadoyla hücrelerinizi yenileyebilir, sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Kansere karşı güçlü savaşçılar: nar ve kivi

Nar, antioksidan oranı fazla olan meyvelerden biri. Bu meyvedeki yüksek antioksidan oranı mide ve meme kanseri riskini düşürmeye yardımcı olabilir. Nar suyunun yararları sadece kanser hücrelerine karşı verdiği savaşla da sınırlı değil. Nar, kanserin yanı sıra vücutta ödem oluşumunu engellemeye ve kalp sağlığını korumaya da destek. Antioksidan yönünden zengin olan bir diğer meyve de kivi. İçeriğinde yüksek oranda lif ve antioksidan barındıran kivi, başta kolon kanseri olmak üzere farklı kanser türlerine karşı vücudu koruyabilir. Kivideki antioksidanlar kanserin yanı sıra Alzheimer ve kalp hastalıklarına karşı da kalkan görevi görür.

Portakalla bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Portakal, yüksek C vitamini ve antioksidan oranıyla bilinen bir meyve. Bol sulu bu kış meyvesi, vücutta zararlı mikroorganizmaların oluşumunu engelleyerek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücudunuzu koruyabilir. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olabilmek için kıymetli olan bu meyve, kanser hücreleriyle de mücadele edebilir. Kısacası portakalı düzenli olarak tüketerek sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz.

Sonraki Haber