Bu pimapen ayarı doğal gaz faturanızı yarı yarıya düşürüyor! İşte o yöntem...

 Soğuk havalarda evinizin daha iyi ısınmasını sağlamak için pencerelerinizi kışlık moda getirmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Bu yöntem, doğal gaz faturalarınızı belirgin ölçüde düşürmenize yardımcı olabilir. İşte kış aylarında pimapenlerin ayarını değiştirerek ısı yalıtımı sağlatan yöntemler...

Pimapen pencereler, yaz ve kış moduna ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Ancak bu özellik, çoğu kişi tarafından bilinmez. Pimapen ayarını mevsime uygun şekilde yapmamak, kış aylarında pencerelerden soğuk hava gelmesinin temel sebepleri arasında yer alır. Pencereleri hava koşullarına göre doğru şekilde ayarlamak, ısınmak için daha az doğal gaz tüketmenizi de sağlar. Gelin, kış aylarını üşümeden geçirebilmek için öğrenmeniz gereken ayarlara bir bakalım.

Pencerelerde yaz-kış modunun önemi nedir?

Pimapen ayarı, yaz modundayken camın lastiği ile pimapen iskeleti arasında boşluklar bulunur. Bu boşluklardan hava ve ısı giriş-çıkışı gerçekleşir. Kış modunda ise hava boşluğu neredeyse tamamen kapalı bir vaziyete gelir. Pencerelerinizi kışlık moda getirdiğiniz takdirde evinizin ısı yalıtımını daha kolay sağlayabilirsiniz. Doğru pimapen ayarı ile dışarıdan içeri doğru soğuk hava girme problemi tamamen ortadan kalkar.

Pencerelerin hangi modda olduğu nasıl anlaşılır?

Pencerelerin yaz veya kış modunda olduğunu anlamak aslında oldukça kolay. Bunu tespit edebilmek için pencere ile pimapen iskeletini birbirine bağlayan cıvataları kontrol etmeniz gerekir. Eğer cıvataların üzerindeki çentikler dışarı bakıyorsa bu durum pencerenin yaz modunda olduğunu gösterir. Çentiklerin içeri doğru bakmasıysa camın kış modunda olduğu anlamına gelir.

Pimapen ayarı kışlık moda nasıl getirilir?

Pencerelerinizin ayarını kışlık moda getirmek için aşağıda yer alan adımları sırasıyla uygulayabilirsiniz.

  • Ayarını değiştirmek istediğiniz camı açın.
  • Camın yan yüzeyinde bulunan cıvataların çentiklerini kontrol edin.
  • Çentikleri dışarı doğru bakan cıvataları 4 mm alyan anahtar ile saat yönünde çevirin.
  • Böylece cıvata çentikleri içeri doğru bakar ve pimapende kış moduna geçilir.
  • Aynı işlemleri bütün pencerelerde tekrarlayarak evinizi kışa hazırlayabilirsiniz.

Soğuk havalarda pencere yaz modunda kalırsa ne olur?

Havaların soğuk olduğu dönemlerde pencerelerinizin yaz modunda kalması, ısı yalıtımını olumsuz yönde etkiler. Ayrıca evinizi ısıtmak için çok daha fazla miktarda doğal gaz tüketmenize yol açar. En temel yaşam alanınızın ısı dengesini korumak için pencerelerinizi mevsime göre ayarlamayı ihmal etmeyin.

Sonraki Haber