Bu sefer de Kobani’ye sahip çıktılar

İslam dışı Alevilik destekçisi kurumlar Kobani Davası’nda DEM Parti’ye destek açıklaması yaptılar. Beş sözde Alevi kurumu yayınladıkları ortak metinde “Siyasal İslam Kürt halkından intikam alıyor.” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Türkiye Alevi Federasyonu (ADFE), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu (AFA) 6-8 Ekim 2014 Olayları Davası olarak da bilinen Kobani Davası’nda DEM Partililere (o dönem HDP’liler) verilen cezalara tepki gösterdi.

KÜRTLERDEN İNTİKAM ALINIYORMUŞ!

Beş kurum HDP’nin Kobani’deki terör örgütü ile dayanışma çağrısı yaptığını görmezden gelerek, “Siyasal İslam Kürt halkından intikam alıyor. Bir katiller sürüsü olan IŞİD terör örgütüne karşı direnişe çağıran siyasetçilere AKP yargısı ceza yağdırdı.” ifadelerini kullandılar. Batı merkezli, Aleviliği İslam’ın dışında ve Hz. Ali’den bağımsız ayrı bir din olarak gören planlara da destek olan beş kurumun açıklamasında şunlar öne çıktı:

“Bu zihniyet, barış istemenin bir arada yaşamı savunmanın ‘suç’ olduğunu da resmi olarak ilan etmiştir. Biz Aleviler 72 millete bir nazarda bakan, herkes için eşitlik ve adaleti savunan bir halk olarak Kürt halkını da yalnız bırakmayacağız.”

‘SUÇ DEĞİLDİR’

“Eşitlik istemek, demokrasiyi savunmak suç değildir... Mahkemenin bugün Kobani Davası'nda verdiği kararlar ile normalleşme değil, kutuplaşmanın ve hukuksuzluğun katmerleşerek devam edeceğini gösteriyor. Bu karara şaşırmadık çünkü bunları Sivas davasından biliyoruz ve tanıyoruz. ‘Kobani düştü düşecek’ diyenle, bir kararname ile Sivas katillerini serbest bırakan zihniyet aynıdır. Bağımsız olmayan bir yargı, adaletin işletilmediği hukuk sistemi ve toplumsal barışa verilen bu cezalar, AKP ve resmi ideolojinin çöküşünün kanıtı niteliğindedir. Biz Aleviler her şeye rağmen, halkların kardeşliğini, birlikte yaşamaya olan inancımızı ve eşitlik temelinde bir arada olmayı savunmaya devam edeceğiz.”

Sonraki Haber