Bu tarifi hemen denemelisiniz! Soğuk havaların vazgeçilmezi boza evde nasıl yapılır?

Evde boza yapmak tahmin ettiğiniz kadar zor değil! Siz de bu tarifi deneyerek evde çok lezzetli bozalar yapabilirsiniz. Eğer bozayı seviyorsanız bu tarife bir şans vermenizi öneririz. Soğuk havaların vazgeçilmezi boza evde nasıl yapılır? İşte tarifi!

Evde boza yapmak bu tarifle çok kolay! Boza yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır, evde boza yapımı biraz zaman alabilir ancak bunlar zor aşamalar değildir yine sonuç lezzetli olacaktır. Fermantasyon süresi ise sıcaklığa bağlı olarak değişebilir, bu nedenle sürekli olarak tadına bakarak istediğiniz ekşilik seviyesine ulaşana kadar beklemeniz gerekir. Buna tarifi denerken dikkat etmenizi öneririz. Bunlar dışında buğdayın güzelce pişirilmesi, bozanın kıvamını ve tadını etkileyen önemli bir faktördür. Bu sebepten buğdayı iyice pişirmenizi öneririz. İsteğe bağlı olarak da üzerine tarçın ve karanfil ekleyerek kişisel lezzetinize göre tarifi özelleştirebilirsiniz. Soğuk havaların vazgeçilmezi boza evde nasıl yapılır? İşte tarifi!

SOĞUK HAVALARIN VAZGEÇİLMEZİ BOZA EVDE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil

YAPILIŞI

  1. Buğdayı güzelce yıkayın ve bir tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin ve buğdaylar yumuşayana kadar kaynatın. Buğdaylar iyice pişmeli, kadar yaklaşık 30-40 dakika kadar kaynatın.
  2. Pişen buğdayları süzün ve suyunu ayırın. Bu su önemli çünkü boza için gereklidir.
  3. Buğday suyunu başka bir kaba alın ve içine şeker ekleyip karıştırın. Şekerin eritin.
  4. Maya paketini ılık su ile karıştırarak mayayı eritin ve şekerli buğday suyuna ekleyin.
  5. Karışımı iyice karıştırın ve temiz bir bezle örtün. Karışımın oda sıcaklığında ılık bir ortamda yaklaşık 6-8 saat fermante olmasını bekleyin. Fermantasyon sonucunda boza ekşi bir tat kazanacaktır.
  6. Süre tamamlandıktan sonra bozanın üzerine toz tarçın ve isteğe bağlı olarak karanfil ekleyerek karıştırın.
  7. Boza kavanozlarına dökün ve buzdolabında soğutun.

Sonraki Haber