Bu tarifi yapmak çok kolay! İşte en pratik börek tarifi…

Börek tariflerini herkes çok severek yapar. Çünkü hazırlaması kolaydır ve çok lezzetlidir. Ancak bu tarif diğer börek tariflerinden de kolay! Bu tarifi yapmak çok kolay! İşte en pratik börek tarifi…

Börekler oldukça sevilen yemeklerdir çünkü farklı malzemelerle doldurulabilir. Örneğin, peynir, kıyma, ıspanak, patates, sebzeler veya tatlı malzemelerle börek yapılabilir. Bu durum da herkesin damak tadına uygun bir börek yapma imkanı sunar. Özellikle de misafirlere yapmak için çok pratik bir lezzettir. Sıcak sıcak fırından çıktığında çok lezzetli gözükür ve insanların canı bu börekten çeker. Böreklerin yapımı zaten kolaydır ancak bugün size vereceğimiz tarif normal böreklerden daha da kolay! Bu tarifi yapmak çok kolay! İşte en pratik börek tarifi…

EN PRATİK BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

  • Yarım paket yufka
  • 2 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  2. Bir kasede beyaz peyniri veya lor peynirini ezin veya ufalayın. Üzerine süt, sıvı yağ, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri güzelce karıştırın.
  3. Yufkaları tezgahın üzerine serin. Yufkanın her birini bir bıçakla ikiye kesin.
  4. Her yufka parçasının alt kısmına peynirli karışımdan bir miktar koyun. Sonrasında yufkayı rulo şeklinde sarın ve böreği oluşturmak için uç kısmını içe doğru katlayarak sarın.
  5. Börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı fırçayla sürün.
    Börekleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.

Sonraki Haber