Bu tariflere süt koymanıza gerek yok! İşte sütsüz yapılan kekler...

Süt veya süt ürünlerine alerjiniz varsa veya vegan besleniyorsanız bu tarifler tam size göre! Süt koymadan da yapabileceğiniz kek tarifleri var. İşte sütsüz yapılan ama çok lezzetli olan kekler!

Bir kişi belirli bir kek tarifini denemek istediğinde, elinde süt olmayabilir. Bu durumda, süt kullanmadan kek yapmak ihtiyaçtan kaynaklanabilir. Veya birçok insan süt veya süt ürünlerine karşı intolerans veya alerjiye sahiptir. Bu kişiler için süt kullanmadan yapılan kekler, süt içeren keklerden kaçınmanın bir yolu olabilir. Bunlar dışında da vegan beslenme alışkanlığına sahip olunabilir. Tüm bunlar kek ya da tatlı yapmanıza engel değil. İşte sütsüz yapabileceğiniz ama yine de çok lezzetli olan kek tarifleri!

SÜTSÜZ YAPILAN KEKLER

MUZLU KEK

MALZEMELER

  • 3 olgun muz
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı bitkisel yağ (örneğin, ay çiçek yağı)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ceviz veya çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Olgun muzları ezin ve büyük bir kaseye koyun. Üzerine şeker, bitkisel yağ, elma sirkesi ve vanilya özütünü ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, karışımı bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  4. İsteğe bağlı olarak ceviz veya çikolata parçacıklarını ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  6. Kek fırından çıkınca soğumaya bırakın, ardından dilimleyip servis yapın.

PORTAKAL VE ZEYTİNYAĞLI KEK

MALZEMELER

  • 2 büyük portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

  1. Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın ve kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Portakalları iyice yıkayın, kabuklarını rendeleyin ve sonra sıkın.
  3. Büyük bir kasede portakal suyu, portakal kabukları, şeker ve zeytinyağını karıştırın.
  4. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  5. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  7. Kek fırından çıkınca soğumaya bırakın, ardından dilimleyip servis yapın.

Sonraki Haber