Bu üç malzeme sararan dişlerinizi anında beyazlatacak

Eğer dişleriniz sarardıysa ve ne yaparsanız yapın beyazlamıyorsa bu haberimiz sizin için. Bu diş beyazlatma yöntemleri ile siz de ışıldayan bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. İşte karşınızda en etkili diş beyazlatma yöntemleri...

Kişinin dış görünüşünü doğrudan etkileyen unsurlardan biri olan dişler, ağız sağlığının vazgeçilmez bir parçası durumunda. Dişler günlük düzenli olarak fırçalansa bile bazı durumlarda istenilen beyazlığa ulaşamayabiliyor. Bu noktada ise devreye diş beyazlatma yöntemleri giriyor! Oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilen bu yöntemler, kişinin dış görünüşünde büyük bir etkiye sebep olurken aynı zamanda özgüvenini de yeniden kazanmasını sağlıyor. İşte karşınızda bembeyaz dişlere sahip olabilmenin en etkili yolları!

Güzel bir gülüş denildiği zaman akla ilk gelen şey bembeyaz dişlerdir. Yediden yetmişe herkes gülüşünü güzelleştirmek ve karşıya daha iyi görünmek ister. Bunun birçok farklı yolu olsa da en etkilisi diş beyazlatma adı verilen pratik yöntemlerdir. Diş beyazlatma için tercih edilebilecek olan yöntemler, kişiden kişiye farklılık gösterse de genel itibariyle benzer sonuçlar vermekte. Beyazlatıcı diş macunları gerçekten etki ediyor mu? Diş beyazlatma kalemine bu kadar para ödemek mantıklı mı? En iyi diş beyazlatma yöntemi ve bunların sunduğu avantajlar haberimizin devamında…

DİŞ BEYAZLATMA TEKNİKLERİNE NEDEN İHTİYAÇ DUYULUR?

Dişler, kişinin dış görünüşünü doğrudan etkilediği gibi aynı zamanda kişinin özgüveni üzerinde de büyük bir pay sahibi. Kişisel bakımın olmazsa olmazı olan diş fırçalama işlemi, herkeste aynı sonuçları vermeyebiliyor. Özellikle dişin yapısal farklılıklarından oluşan bu durum, farklı yöntemlerle tolere edilebiliyor. Kişi, düzenli olarak fırçalıyor olsa bile sararmış dişlerden kurtulamayabiliyor. Bu veya buna benzer durumlarda diş beyazlatma teknikleri devreye giriyor.

Çevresel veya fiziksel faktörler ile birlikte doğal görünümlerini kaybedebilen dişler, oluşan renk bozulmaları ile birlikte günlük hayatta can sıkıcı olabiliyor. Bu renk bozulmaları dışarıdan alınan darbe sonucunda dişin yapısında değişikliğe sebep olarak zamanla sararmaya yol açabilir. Bunun yanı sıra kişinin günlük olarak aşırı miktarda kola, sigara, çay veya kahve gibi ürünleri tüketmesi de diş sararmalarının başlıca sebepleri arasında gösteriliyor. Bu ve buna benzer durumlarda kişi medikal veya bitkisel yöntemlerle dişlerini beyazlatmaya ihtiyaç duyuyor.

DİŞLERİNİZ BU YÖNTEMLERLE ARTIK BEMBEYAZ OLACAK!

Diş beyazlatma fiyatları günden güne artarken diğer yandan pratik şekilde uygulanabilecek farklı yöntemler merak ediliyor. Bu işlemler, tercih edilecek olan tekniğe ve kişinin isteğine göre değişiklik gösterse de temelde 2 farklı yöntemle gerçekleştirilmekte. Her iki yöntemde de dişler eskisinden çok daha güzel bir görünüme kavuşurken unutulmaması gereken nokta sahip olunan görünümün kalıcı veya geçici olması. Örneğin medikal ortamda gerçekleştirilen diş beyazlatma tedavisi çok daha hızlı ve kalıcı sonuç verebiliyorken bitkisel tedavide bu süreç daha uzun olabilmekte.

Bilinen en yaygın diş beyazlatma teknikleri şu şekilde ikiye ayrılıyor;

1. Ofis tipi diş beyazlatma (Power bleaching)

Kliniklerde gerçekleştirilen bu diş beyazlatma işlemi oldukça kısa sürmekte olup, dünya üzerinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. Ofis tipi diş beyazlatma olarak bilinen bu yöntemle yüzeylerdeki lekeler hedef alınıyor. Power bleaching yönteminde teknik ekipman olarak diş beyazlatma jeli ve kalemi kullanılıyor. Ortalama 1-2 saat süren işlem sonrasında dişlerin renkleri en az 4 ile 6 tona kadar açılabiliyor. Diş beyazlatma kalemi ve jeli ile uygulanan yöntem, güvenilir ve etkili sonuç vermesi ile son derece ünlü bir teknik.

2. Evde diş beyazlatma (Home bleaching)

Doğal diş beyazlatma tedavisi arayanlara en uygun yöntem olan bu teknik, kişiden alınan ölçü ile hazırlanan ağızlıklar ile kullanılabiliyor. Plastik ağızlıkların içerisine konulan jeller yaklaşık olarak 1 haftada dişlerin bembeyaz olmasına yardımcı oluyor. Halk arasında yaygın olarak “diş beyazlatma cihazı” adıyla tanınan kit, son derece kolay kullanılmasıyla da bir adım öne çıkıyor. Bu işlemler, diş beyazlatma tozu, karbonat, çilek veya Hindistan cevizi yağı gibi yöntemlerle de çeşitlendirilebiliyor.

DOĞAL YÖNTEMLERLE EVDE DİŞ BEYAZLATMA

Klinik ortamında diş beyazlatma alternatifinin yanı sıra kişilerin evlerinde kolaylıkla uygulayabilecekleri birçok yöntem bulunuyor. Diş beyazlatma ürünleri, içerisinde yer alan katkı maddelerinden ötürü bazı kişiler tarafından tercih edilmiyor. Buna benzer durumlarda sararan dişler, doğal diş beyazlatma yöntemleri ile kolaylıkla halledilebiliyor. İşte karşınızda herkesin merak ettiği evde diş beyazlatma yolları:

Dişlerinizi günde en az 2 kez fırçalayın

Diş fırçalamak, ağız sağlığının en etkili yollarından biri. Günde en az 2 kez fırçalanan dişler, eskisinden çok daha beyaz ve sağlıklı olacak. Diş fırçalarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise fırçalama süresinin en az 2 dakika olması.

Karbonatın mucizesine güvenin

Karbonat kullanılarak yapılan diş beyazlatma işlemi, doğal yöntemler arasında en çok tercih edileni. Peki karbonatla diş beyazlatma nasıl yapılır? Günlük diş fırçalama rutinine ek olarak yapılabilen bu işlemde diş fırçasının karbonata batırılması gerekiyor. Nazikçe yapılmasında fayda bulunan karbonat yönteminin haftada en az 3 kere tekrar edilmesi öneriliyor. Özellikle devlet hastanesinde diş beyazlatma veya özel kliniklerde yapılan işlemler sonrasında bu yöntemin tekrarlanması son derece önem arz ediyor.

Çileğin diş beyazlatmasındaki etkisine inanamayacaksınız

İçerisinde malik asit bulunan çilek, ağız sağlığı özelinde adeta bir diş beyazlatma kürü olarak işlev görüyor. Çilekle diş beyazlatma, aynı zamanda ağız sağlığının da korunması konusunda etkili oluyor. Lifli bir gıda olmasından dolayı zararlı bakteri ve mikroorganizmaları yok eden çilek diş beyazlatma konusunda oldukça etkili. Bunun için çileğin püre haline getirilmesi ve fırçaya sürülerek dişlerin fırçalanması yeterli.

Diş beyazlatma zararlı mı?

Dişlerini beyazlatmak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri de bu işlemin zararlı olup olmadığı. Peki diş beyazlatma gerçekten de zararlı mı? Bu sorunun cevabını verebilmek için diş beyazlatma işleminin hangi şartlarda ve kim tarafından yapıldığının bilinmesi gerekir. Örneğin diş beyazlatma tozu ile yapılacak olan işlemlerde sadece ürünün kullanım kılavuzuna bakılması yeterli olacaktır. Ancak lazerle diş beyazlatma gibi yetkinlik istenen durumlar mutlaka uzman eşliğinde gerçekleştirilmeli. Diş beyazlatma yöntemleri sonucunda kişinin dişleri, kısa süreli de olsa havaya ve aynı zamanda soğuk içeceklere karşı hassas olabiliyor.

Sonraki Haber