Bu yiyecekleri evinize sokmayın! Uzmanlar zararlarını tek tek açıkladı

Yediğimiz tüm besinler vücudumuza hem faydalı hem de zararlıdır. Özellikle bazı gıdalar vücudunuza ciddi zararlar verebilir. Bu besinler en az tütün kadar zararlıdır. Bu yiyecekleri evinize sokmayın! Uzmanlar zararlarını tek tek açıkladı

Bağışıklık sisteminin korunması ve vücudun hastalıklara karşı dirençli hale getirilmesi oldukça önemli bir konudur. Bu durumda yediğimiz şeylerin hayatımız üzerinde büyük etkisi vardır. Bazı gıdalar insan sağlığı açısından oldukça değerliyken bazıları da ciddi zararlara neden olmaktadır. İnsan vücuduna zararlı besinlerle ilgili bir makale yayınlayan New York Post, en zararlı besinleri sırasıyla sıraladı. Bu yiyecekleri evinize sokmayın! Uzmanlar zararlarını tek tek açıkladı

BU YİYECEKLERİ EVİNİZE SOKMAYIN!

İŞLENMİŞ ET

Kahvaltılık sucuk, pastırma, füme hindi gibi işlenmiş etler insan sağlığına zararlı besinler arasında yer alıyor. Tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında sosisli sandviç, şarküteri ürünleri, paketli sosisler, salam ve sosisler yer alır. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Grup 1 kanserojen olarak sınıflandırılmaktadır. Öte yandan bu besinlerin kansere de neden olduğu söyleniyor. İşlenmiş et tehlikelidir çünkü çiğ etin içermediği kimyasalları içerir.

RAFİNE EDİLMİŞ KARBONHİDRATLAR

Beyaz ekmek, beyaz pirinç, makarna, hamur işleri ve pizza gibi yiyeceklerde bulunan rafine karbonhidratlardan biridir. Rafine edilmiş tahıl ürünlerinin insan vücudunda iltihaba neden olduğu ve obeziteye katkıda bulunduğu bilinmektedir.

HİDROJENE YAĞ

Birçok işlenmiş ve fast food ürününde bulunan hidrojen yağı kaçınılması gereken yiyeceklerden biridir. Bu konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Beslenme uzmanı Paul, “Hidrojenlenmiş yağların, nüfus araştırmalarında ölüm oranlarını arttırdığı kesin olarak gösterilmiştir. Fıstık ezmesi gibi birçok popüler tüketici ürünü markası hidrojene yağlar içerdiğinden, tüketicilerin paketlenmiş gıda ürünlerinin üzerindeki içerik etiketini okumaları önemlidir” ifadelerine yer veriyor.

Sonraki Haber