Bu yöntem bulgur pilavını bambaşka yapıyor! O yağ yerine kullanmanız gereken…
Akşam yemeklerinin yanına en çok yakışan lezzetlerden biri de bulgur pilavı. Sadesinden domateslisine, mantarlısından etlisine kadar birçok tarifi buluyor. Peki, tane tane duran ve lezzetiyle damak çatlatan bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte, bulgur pilavının lezzetini artıracak püf noktalar...
Evde yapılacak en pratik ve kolay yemek tarifleri arasında bulgu pilavı yer alır. Zengin lif içeriği sayesinde gerek diyet listelerinde gerek ana yemeklerin yanında tercih edilen bulgur pilavının sağlığa faydaları oldukça büyük. İşte tadı damağınızda kalacak, yapımı oldukça pratik olan bulgur pilavı pişirme önerileri...
BULGUR PİLAVININ LEZZETİNİ ARTIRAN PÜF NOKTALAR
Bulgur seçiminize dikkat edin
Doğru bulgur seçimi pilavın tadını ve görüntüsünü etkileyen en önemli unsurlardan biri. Tariflerde ise kullanılan iki çeşit bulgur var: pilavlık kalın bulgur ve ince bulgur. İnce bulgur salata, köfte veya kısır tariflerinde kullanırken kalın bulgur pilav ve çorbalarda kullanılır. Bulgur pilavı yaparken türünün pilavlık olmasına dikkat etmelisiniz.
Yağ ile lezzetlendirin
Tereyağı, pilav başta olmak üzere birçok yemeğin daha zengin bir tadı olmasına yardımcı olur. Bulgur pilavı yaparken tereyağı kullanacaksanız tereyağının tuz oranına dikkat edin. Eğer tereyağı tuzluysa pilava ekleyeceğiniz tuzu azaltın. Eğer tereyağı kullanmak istemiyorsanız zeytinyağı gibi başka yağlar da kullanabilirsiniz.
Su ve tuz oranına dikkat
Her yemekte olduğu gibi bulgur pilavında da su ve tuz oranı önemli. Doğru oranda su ve tuz kullanmak, pilavın lezzetini ve kıvamını artırır. Tencereye su eklerken bulgurun üzerini çok geçmemesine özen gösterin.
Kısık ateşte pişirin
Bulgur pilavı yapmanın püf noktalarından biri de kısık ateşte pişirmek. Çünkü bu yöntem, bulgurun yavaşça şişmesine ve suyunun iyice emilmesine olanak tanır. Yüksek ateşte pişirmek, pilavın altının hızla yanmasına ve kötü bir tat oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle kısık ateşte pişirmek pilavın tabanının yanmamasına yardımcı olur.
Dinlenmeye bırakın
Pilav yapmada en önemli nokta pişirdikten sonra bir süre dinlendirmeye bırakmaktır. Dinlendirme, pilavın daha iyi bir kıvam almasına yardımcı olur. Çünkü dinlendirilen pilav, fazla buharını verir ve daha az sıcak olur. Bu da daha tane tane bir görünüm elde etmeye yarar. Pişirdikten sonra pilavınızı 10-15 dakika kadar dinlendirmeye bırakabilirsiniz. Ayrıca dinlendirme işleminde üzerini bir havlu veya kapakla örtmek pilavın daha iyi demlenmesini sağlar.