Bu yöntem kuru fasulyenin gazını anında alıyor! Tek yapmanız gereken....

Bu yöntem kuru fasulyenin gazını anında alıyor! Tek yapmanız gereken.... Kuru fasulyeye ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı baharat sayesinde şişkinlik ve gaz sorununu ortadan kaldırıyor. İşte o yöntem...

Kuru fasulye içerisinde bulunan oligosakkarit şeker, tüketildiğinde gaz ve şişkinlik oluşmasına neden olur. Bu şeker, mide ve bağırsaklar tarafından sindirilemediği için parçalanması esnasında hidrojen, karbondioksit ve nitrojen gibi gazlar açığa çıkar. Kuru fasulye pişirmeden önce, bu maddelerin etkisini azaltmak için bazı baharatlardan destek almak gerekiyor.

KURU FASULYENİN GAZI NASIL ALINIYOR?

Kuru fasulye pişirirken uygulayacağınız bazı yöntemler sayesinde gaz problemini tamamen kaldırmanız mümkün.

Kuru fasulyeyi pişirmeden önce haşlama suyuna 1 çay kaşığı kimyon koyarsanız gaz yapmasını önler. Aynı şekilde 1 çay kaşığı kekikte benzer etkiyi gösterir ve gaz sorununa engel olur.

Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletmenizde etkilidir. Haşlama esnasında, üzerine çıkan köpükleri kaşık yardımıyla alırsanız gaz probleminin önüne geçebilirsiniz.

Kuru fasulye pişirirken haşlama suyuna ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı karbonat, hem fasulyenin daha kısa sürede pişmesini sağlar hem de gaz sorununu ortadan kaldırır.

Sonraki Haber