Bu yöntem ölüm riskini yüzde 30 azaltıyor! Her gün yalnızca yarım kaşık tüketin

Bu yöntem yaşlanmayı yavaşlatıyor! Kalp sağlığına da iyi geliyor! Her gün yarım yemek kaşığı kadar tüketmek ölüm riskini yüzde 30 azaltıyor! Peki o yöntem nedir? Peki nasıl tüketilmeli? İşte zeytinyağı hakkında herkesin bilmesi gereken o ayrıntı...

Bu yöntem ölüm riskini yüzde 30 azaltıyor! Her gün yalnızca yarım kaşık tüketin

Zeytinyağının sağlık açısından önemi çok büyük! Demans, yani bunama hastalığına iyi geliyor ve yaşlanmayı yavaşlatıyor! Her gün sadece yarım yemek kaşığı ile tüketmek yetiyor! Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar neticesinde yarım yemek kaşığı kadar zeytinyağı tüketmek ömrü uzatıyor. Ölüm riski yüzde 30 azalıyor!

ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 30 AZALTIYOR

Margarin ve mayonez gibi yağların ölüm saçtığını söyleyen bilim insanları zeytinyağı kullanmayı öneriyor. Tüm yemeklerde ayçiçek yağı yerine zeytinyağının tüketilmesi ömrü uzatıyor ve ölüm riskini yüzde 30 azaltıyor.

HER GÜN YALNIZCA YARIM KAŞIK İLE TÜKETİN

Harvard'da yapılan çalışmalara göre tüketilen yağın ölüm riskini azalttığı belirtildi.. Margarin ve mayonez gibi yağlar demanstan ölüm riskini artırdığı gibi zeytinyağının tercih edilmesi ise bu ölüm riskini azaltıyor. Söz konusu araştırmalara göre her gün yarım yemek kaşığından fazla zeytinyağı tüketen kişilerin bunamadan ölme riski yüzde 30 düşüyor.

Diyet ile demansa bağlı ölüm riski arasında ilişki bulan araştırmacılar 30 yıl boyunca 90 binden fazla Amerikalının diyet anketlerini ve ölüm kayıtlarını analiz etmiştir. Bu verilerden 4 bin 749'unun demans sebebiyle öldüğü kaydedilmiştir. Araştırmacılar diğer yağların yerine zeytinyağının tüketilmesinin sağlıklı bir seçim olacağını ve sağlıklı beslenme için ilk adımlardan biri olacağını açıkladı.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Zeytinyağının demans hastalığından ölme riskini azalttığı ortaya çıkan çalışmalarda aynı zamanda kalp sağlığını da desteklediği açıklanmıştır. Söz konusu araştırmanın başında yer alan Anne-Julie Tessier yapmış olduğu çalışma ile ilgili şu ifadelere yer vermiştir.

"Zeytinyağındaki bazı antioksidan bileşikler kan-beyin bariyerini geçerek potansiyel olarak beyin üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir. Zeytinyağının kardiyovasküler sağlığa fayda sağlayarak beyin sağlığı üzerinde dolaylı bir etkiye sahip olması da mümkün" dedi.

Halk arasında bunama olarak bilinen demans hastalığına yakalanmamak için beslenmeye özen gösterilmesi gerekir. Sağlıksız besinlerden uzak durulması ve yemeklerde kullanılan yağların tamamen zeytinyağı olması önerilmektedir.

Sonraki Haber