Bu yöntem siyah noktaları vakumluyor, cildi bebek gibi yapıyor! Evde ucuza siyah nokta temizleme yöntemi...

Asla geçmeyen siyah noktalarınız için evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz hem ucuz hem pratik 3 tarifi sizler için hazırladık… İşte siyah noktaları kökünden yok edecek, yüzünüzü tertemiz yapacak doğal tarifler…

Siyah nokta tüm cilt tiplerinde görülebilen ve kişiyi oldukça rahatsız eden bir cilt problemi. Özellikle hava kirliliği, kötü beslenme alışkanlıkları ve hormon dengesizliği gibi unsurlar siyah nokta oluşumunu artırıyor. Piyasada siyah nokta karşıtı birçok cilt bakım ürünü bulunuyor. Ancak bu ürünler bütçemizi aşacak derecede pahalı olabiliyor. Siz de siyah nokta problemiyle karşı karşıyaysanız ve bütçe dostu yöntemler arıyorsanız bu haberimiz sizin için. Karşınızda evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz 3 pratik siyah nokta tarifi…

1.YUMURTA AKI

Siyah noktalara karşı en bilindik yöntemlerin başında yumurta akı geliyor. Yumurta akı hem cildinizi derinlemesine temizleyecek hem de gözeneklerinizi sıkıştıracak bir etkiye sahip. Yapmanız gereken bir yumurtanın akını karıştırarak macun kıvamına getirmek. Ardından içerisine iki-üç damla limon ekleyin. Bu maskeyi göz ve dudak çevresinden uzak olacak şekilde yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekleyin. Ardından ılık suyla yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

2.LİMON SUYU VE JELATİN

C vitamini deposu olan limon suyu, ciltteki lekeleri giderici bir etkiye sahip. Limon suyu ve jelatin maskesini hazırlamak oldukça kolay. Bir yemek kaşığı jelatin tozu ve bir ılık suyu bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Ardından bir su bardağının üçte biri miktarında limon suyunu hazırladığınız karışıma ekleyin. Homojen bir yapı elde edene kadar karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz maskeyi yüzünüzün T bölgesine uygulayarak 15 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayıp nemlendirin. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

3.ELMA SİRKESİ VE KABARTMA TOZU

Ciltteki ölü deriyi temizleyerek gözeneklere sıkışmış kirleri derinlemesine temizleyen kabartma tozu, aynı zamanda doğal bir pH dengeleyicisi. Böylece cildinizdeki sebum oranı düzenlenecek ve yağ oluşumu azalacaktır. Hazırlayacağınız kabartma tozu peelingi için öncelikle bir kabın içerisine kabartma tozu ve su ekleyin. İyice karıştırarak karışımın macun kıvamına gelmesini sağlayın. Kabartma tozunu uygulamadan önce yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Ardından peelingi yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Bir dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Ardından birkaç damla elma sirkesini suyla seyrelterek tonik şeklinde yüzünüze uygulayın.

Uyarı: Cildinizde oluşabilecek alerji veya tahrişe karşı önlem olarak maskeleri öncelikle bileğinizde test edip 10 dakika bekleyin. Herhangi bir sorunla karşılaşmadığınız takdirde yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Sonraki Haber