Bu yöntemi deneyen sarı yastık lekelerine güle güle diyor! Sararmış yastıkları anında bembeyaz yapmak mümkün

Beyaz yastık kılıfları ve yastık içleri zaman içeresinde sararabiliyor. Kötü ve pis bir görünüme sebep olan bu durumdan rahatsız olanlar sarı yastık lekesi nasıl çıkar sorusunu aratıyor. Sararmış yastık kılıflarını beyazlatmak istiyorsanız tek malzeme ile bembeyaz yastıklara kavuşabilirsiniz.

Ortalama bir insan hayatının üçte birini yatakta geçirdiğinden, yastıklar doğal olarak bakterilere, ölü deri hücrelerine ve toza ev sahipliği yapar. Bunların tümü akne alevlenmelerine ve daha fazlasına neden olabilir. Uyku uzmanı Martin Seeley'e göre yastıklar üç ayda bir çamaşır makinesinde yıkamalı, ancak en çok hangi yıkamanın uygun olduğunu görmek için yıkama etiketlerinin kontrol edilmesi gerekmekte.

Yastıklar günlük olarak kullanılır, bu nedenle sık sık kötü sarı lekelerin ortaya çıkması oldukça olağandır. Yatak uzmanları ise yastıkların nasıl temizlenmesi gerektiğini paylaştı.

SARARAN YASTIK KILIFINI BEYAZLATMAK İÇİN

Seeley, sararmış yastıklarınızı beyazlatmak için ilk önce yastıktan çıkarmanızı ve yumuşak bir deterjan veya yumuşak sabun solüsyonu kullanarak ılık suyla yıkamanızı öneriyor.

“Daha sonra lekeleri çıkarmak için sirkeye ihtiyacınız var. Sirke, sarı yastık lekelerini kumaşına veya tasarım desenine zarar vermeden kolayca çıkarmaya yardımcı olan mükemmel bir doğal temizleyicidir. "

BEYAZ SİRKE NASIL UYGULANIR?

“Yapmanız gereken tek şey, eşit miktarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesinde karıştırmak ve yastığınızın lekeli bölgelerine püskürtmek. Yastığı tekrar kullanmadan önce tamamen kurumasını bekleyin.”

Beyaz sirke sadece lekeleri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda yastığı dezenfekte etmeye de yardımcı olur. Hane halkı, yastıkların sirke kokusunu tutmasını önlemek için en sevdikleri esansiyel yağları da ekleyebilir. Uzman, pek çok kişinin sirkedeki asitliğin ev tozu akarlarına karşı "mükemmel bir caydırıcı" görevi gördüğünü bilmediğini de sözlerine ekledi.

Sonraki Haber