Bu yöntemle dolaptaki meyveler kararmıyor ve bozulmuyor! Haftalarca taze kalması için…

Sorunlardan biri meyve ve sebzelerin buzdolabında çürümesidir. Hiç kimse pazardan taze meyve ve sebze alıp buzdolabına koyup birkaç gün sonra bozulduğunu görmek istemez. Çeşitli yöntemler kullanarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. İşte detaylar...

Meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatmak için bozulmaya neden olan birçok faktörün ortadan kaldırılması mümkündür. Çanta, kutu, düzenleyici gibi ürünlerin doğru kullanımı buzdolabındaki meyve ve sebzelerin bozulmasını yavaşlatabilir. Meyve ve sebzeleri taze tutmak için doğru çözümlere bir göz atalım.

Market poşetlerini ve alışveriş poşetlerini hayatınızdan çıkarın

Alışverişten eve döndüğünüzde poşet dolusu meyve ve sebzeyi doğrudan buzdolabına mı koyuyorsunuz? Cevabınız evet! Eğer öyleyse yanlış yapıyorsunuz demektir. Malzemeleri dışarıdan getirilen poşetlere koyup buzdolabına koyarsanız, bozulmalarına neden olacak bakterilerle dolu olacaktır.

Torbayı sıkıca bağlayıp içine koyarsanız güzelim meyve havasızlıktan boğulabilir. Bu nedenle alışveriş poşetlerini veya plastik poşetleri buzdolabında saklamayın.

Alışverişten sonra çalışmak zorunda kalabilirsiniz

Alışverişten eve döndüğünüzde eşyaları çantadan çıkarın ve büyük bir kaseye koyun. Beyaz sirke, karbonat ve suyu ekleyip 15 dakika bekletin. Bu, malzemenin bakterilerden arındırılmasına yardımcı olacaktır. Bakteri içermeyen meyve ve sebzeler daha uzun süre taze kalır.

Yeşil otlar için bir sebze kurutucusu alın

Meyve ve sebzeleri yıkadıktan sonra büyük parçaları kurutma havlusunun üzerine koyarak kurutun. Yeşil bitkileri kurutucuda kurutun. Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra meyve ve sebzelerinizi buzdolabına koyun.

Düzenleyiciyi kullanmayı unutmayın

Farklı kategorilerdeki meyve ve sebzeleri aynı organizatörde saklamamaya dikkat edin. Bazı meyve ve sebzeler aynı yere konulduğu takdirde birbirine zarar verebilir.
Tıpkı vazoya çiçek dizer gibi, bir bardak suya maydanoz, dereotu, nane, semizotu gibi yeşil bitkileri ekleyin. Bu solmayı ve çürümeyi yavaşlatacaktır.

Bazı sebzelere dikkat edin

Marul, yeşil soğan ve diğer bitkileri bir beze sararak bir düzenleyicide saklamak, buzdolabında daha uzun süre taze kalmalarına yardımcı olacaktır. Havuç gibi kök sebzeler doğrudan bir bardak suda saklanabilir.

Bu ipuçları sayesinde meyve ve sebzeleriniz çöpe gitmeyecek.

Sonraki Haber