Bu yöntemler ciltte âdeta botoks etkisi yaratıyor! Yaş mayadan zencefil tozuna...

Yaş ilerledikçe cildin kolajen üretimi azalıyor ve ciltte sarkmalar meydana gelebiliyor. Siz de bu problemle karşı karşıyaysanız endişelenmeyin! Ev yapımı tarifler sayesinde cildiniz botoks yaptırmış gibi sıkı ve dolgun görünecek. İşte mucizevi etki sağlayan o yöntemler...

Cilt elastikiyeti azaldığında yüz sarkarak genç görünümünü kaybedebilir. Bunun önüne geçmek için vitamin ve minerallerle dolu doğal ürünlerden yardım alabilirsiniz. Mutfağınızda bulunan malzemelerle hazırlayacağınız tarifler, cildinize sıkılaştırıcı bir etki sağlayabilir. Düzenli kullanımda cildinizdeki mükemmel değişimleri fark etmeye hazır olun!

Cilt sıkılaştırıcı tonik

Temiz bir şişenin içinde 1 bardak gül suyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 5 damla badem yağı ve 1 çay kaşığı cadı fındığını karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çalkalayın. Toniği temiz cildinize bir pamuk yardımıyla nazikçe uygulayın. Gül suyu ve cadı fındığı gözeneklerin daha sıkı olmasına yardımcı olur. Badem yağı ise ciltte yeni hücre oluşumunu destekleyen antioksidanlarla sıkılaşmayı destekler.

Yoğurt ve limon maskesi

Arındırıcı etkiye sahip limon ve nemlendiren yapısıyla yoğurt, cilt kırışıklıklarını önlemede etkilidir. Bir kâsenin içinde 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı cildinize nazikçe uygulayıp 15 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla cildinizden arındırın.

Yaş maya maskesi

Maske için 1 paket yaş mayayı 1 fincan ılık suyun içinde eritin. Kıvam aldıktan sonra krem formundaki maskeyi cildinize sürün. Ortalama 30 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyin. Mayanın içinde bulunan yararlı mineraller, gözeneklerinizin küçülmesine yardımcı olur.

Salatalık maskesi

1 adet küçük salatalığı ve yarım elmayı rendeleyin. İçine 1 adet yumurta beyazı ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın. Göz çevrenize gelmemesine dikkat edecek şekilde uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü bol suyla yıkayın. Salatalıkta bulunan enzimler cildi yatıştırır; cildin daha sıkı, taze ve genç görünmesini sağlar.

Zencefil maskesi

Bir miktar toz zencefili 1 yemek kaşığıyla bal ile karıştırın. Maskeyi cildinizin her yerine eşit şekilde yayın. Yaklaşık 30 ila 45 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi soğuk suyla arındırın. Antioksidan bakımından zengin olan zencefil, cilt sıkılaşması için gözde bir ürün!

Sonraki Haber