Bu yöntemlerle sarımsaklar hiç bozulmuyor! Mutlaka denemeniz gereken 6 saklama yöntemi

Antibiyotik kaynağı sarımsak, Türk mutfağında sıkça kullanılan besinler arasında. Siz de sarımsak tüketmeyi çok seviyor ama sarımsakları bozmadan uzun süre nasıl muhafaza edeceğinizi bilmiyorsanız önerilerimiz işinize yarayabilir. Gelin, etkili 6 sarımsak saklama yöntemine birlikte göz atalım.

Lezzeti ve sağlığa faydasıyla dikkat çeken sarımsak, özellikle yemeklerde sıkça kullanılır. Fazla miktarda sarımsak aldıysanız doğru saklama yöntemlerini uygulamadığınız takdirde sarımsaklar kısa sürede bozulabilir. Çürüme, küflenme gibi sorunların önüne geçmek için en etkili sarımsak saklama yöntemlerini deneyebilirsiniz. Bu sayede sarımsakları uzun süre taptaze tüketebilirsiniz. İşte, mutlaka denemeniz gereken sarımsak saklama yöntemleri!

Saplarını örmek

Uzun saplı şekilde satın aldığınız sarımsaklar, sıcağa bağlı olarak hızlıca filizlenebilir. Bunu önlemek için sarımsakların saplarını örebilir, sarımsakları karanlık ve serin bir ortamda saklayabilirsiniz.

Sarımsak dişlerini tek tek ayırmak

Sarımsak dişlerini kabuklarını soymadan tek tek ayırarak sonra kullanmak üzere kuru bir kapta ve nem olmayan serin bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede sarımsaklar tazeliğini uzun süre boyunca koruyabilir.

Rendeleyerek saklamak

Yemek yaparken her seferinde sarımsak rendelemekle uğraşmak istemiyorsanız bu yöntem sizin için çok pratik.

  • İstediğiniz miktarda sarımsağı rendeleyin.
  • Rendelenmiş sarımsakları bir miktar tuzla karıştırın.
  • Karışımı saklama kabı veya cam kavanoza koyun ve üzerine zeytinyağı ekleyin.

Zeytinyağlı sarımsak karışımını buzdolabında saklayabilirsiniz. İsterseniz küçük buz kalıplarına porsiyonluk paylaştırıp buzluk veya dondurucuya da koyabilirsiniz.

Turşu yapmak

Sarımsakları uzun süre bozulmadan saklamak için sarımsak turşusu yapabilirsiniz. Turşu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 4-5 baş soyulmuş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yarım kahve fincanı tuz
  • 2 çay bardağı su

Tüm malzemeleri temiz bir cam kavanoza aktarın. Kavanozun ağzını streç filmle kapatın ve 1 ay boyunca bekletin. Turşularınız hazır hâle geldiğinde yemeklerin yanında afiyetle tüketebilirsiniz!

Kavanozda saklamak

Kabuklarınızı ayıkladığınız sarımsakları kavanozda güvenli şekilde saklayabilirsiniz.

  • Kuru bir kavanozun yarısına kadar zeytinyağı ekleyin.
  • Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları kavanoza ilave edin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında bekletin.
  • Sarımsakları kullandıkça azalan zeytinyağını tamamlamayı unutmayın.

Dondurucuya atmak

Sarımsakları uzun süre saklamak istiyorsanız dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

  • Ayıkladığınız ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları yıkayın ve iyice kurulayın.
  • Kuruduğundan emin olduğunuz sarımsakları buzdolabı poşetine veya soğuğa uygun saklama kabına koyarak ihtiyaç hâlinde kullanmak üzere dondurucuda saklayın. İşte bu kadar!
Sonraki Haber