Bugün 10 Ocak kandil mi? 2024 Regaib Kandili ne zaman, hangi gün?

Bugün kandil mi sorusunun yanıtını arayanlar Üç Ayların içerisine gireceğimiz bugünlerde Regaib Kandili’nin gelişini bekliyor. Peki, 10 Ocak kandil mi? Perşembe günü Regaib Kandili mi?

Üç Ayların ilk kandili olan Regaip Kandili, Müslüman alemi için oldukça önemli. Recep ayı içersinde idrak edilecek olan Regaib Kandili’nde dualar edilecek, namazlar kılınacak ve ibadetler yapılacak.

Regaib Kandili, İslam'daki beş mübarek kandil gecelerinden biridir. Kur’an da geçmemesine rağmen dinî kültürde zamanla başlayan Regaib Kandili, Üç Ayların başlangıcıdır.

BUGÜN 10 OCAK KANDİL Mİ?

Regaib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayının ilk Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecesine denk geliyor. Bu nedenle, bugün yani 10 Ocak kandil değildir.

Regaip Kandili Recep aynın ilk Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecesi olduğundan 2024 yılı içerisinde 11 Ocak Perşembe gecesini 12 Ocak Cumaya bağlayan gece, eda edilecektir. Üç aylar başlangıcı 2024 Recep ayı ile birlikte idrak edilirken Recep ayının ilk günü (1 Recep), 12 Ocak Cuma günüdür.

REGAİB KANDİLİ NEDİR?

Regaib Kandili’ndeki 'Regâib' kelimesi, Arapça bir kelime olan 're-ğa-be' kökünden geliyor. 're-ğabe', kelime olarak, elde edilmesi arzu edilen değerler, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamlarını içeriyor.

Sonraki Haber