Bugün iftara ne pişirsem? 2 Nisan 2024 iftar menüsü

Ramazan ayının son günlerinde iftar menülerinde çeşitlilik arayanlar, yeni tarifler araştırıyordu. 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsünü derledik. İşte 2 Nisan 2024 iftar menüsü...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, iftar menülerinde farklı lezzetler arayanlar yeni tarifler aramaya başladı. Sadece 1 saatte hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli iftar menüsünü derledik. 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü iftar sofranızı şenlendirecek. İşte 2 Nisan 2024 iftar menüsü...

2 NİSAN 2024 İFTAR MENÜSÜ

HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

1 tane havuç
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı tavuk veya et suyu (Yoksa tamamını suyla da yapabilirsiniz)
Yarım su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

Naneli sos

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ısıtın içine rendelenmiş havucu ilave edip hafifçe yumuşayana kadar kavurun. İçine rendelenmiş sarımsağı da ekleyip bir tur daha kavurup tavuk suyunu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin ve pişene kadar bekleyin.
Yoğurt, limon suyu ve unu iyice karıştırın ve kaynayan çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin içine dökün hızlıca karıştırın. Ilık hale gelen terbiyeyi tencereye döküp yine hızlıca karıştırın.
Kıvamını nasıl istiyorsanız ona göre su ekleyin ben 2 su bardağı ekledim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Bu şekilde 5 dk daha pişirip en son tuzunu atın.
Hazırladığınız naneli tereyağlı sosla servis edin.

ETLİ PATLICAN KEBABI

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı doğranmış et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
3 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Patlıcanları kızartmak için;

Bol sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
Et düdüklü yada normal tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek soğanlar et ile beraber karıştırılarak kavrulur.
Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ilave edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ

MALZEMELER

2 adet soğan (kırmızı ya da beyaz)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Çeyrek çay bardağından biraz eksik su (20 ml)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI

Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
Tavaya zeytinyağla birlikte soğanı alarak soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
Yumuşayan soğanların üzerine şekeri ekleyerek soğanlar hafif uç kısımlarından kızarmaya başlayıncaya kadar soteleyelim.
Kızarmaya başlayınca suyu ekleyerek ocak orta ateşteyken pişirmeye devam edelim.
Birkaç dk sonra karamelize olacaktır.
Su buharlaşıp karışımın kıvamı koyulaşınca ocağı kapatıp karışımı soğumaya bırakabiliriz.
Soğuyan soğanların üzerine nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1 adet tavuk bulyon (isteğebağlı)
2 su bardağı sıcak su
1 silme tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

İlk olarak bulguru bir kaç su durulayıp, suyunu süzün.
Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
Ardından salçayı ekleyerek bir kaç dakika daha kavuralım.
Bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak pilavımızı pişmeye alın. Tavuk suyu varsa normal su yerine kullanabilirsiniz. Bu tarife oldukça yakışacaktır.
Pilav göz göz olana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyunu çekip, bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı 15 dakika kadar demlenmeye alın.

Sonraki Haber