Bugün iftara ne pişirsem? 27 Mart 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının on sekizinci gününde evlerden "Bugün ne pişirsem?" sorusu yükselmeye başladı. 4 çeşit yemekten oluşan ve sadece bir saatinizi alacak o menüyü sizin için derledik. İşte 27 Mart 2024 iftar menüsü...

İftar sofralarında öne çıkan lezzetli menüler hazırlamak isteyenler, akşam için menü araştırmasına şimdiden başladı. Misafirlerinizin ağzını açık bırakacak 4 çeşit yemekten oluşan bu menüyü hazırlaması sadece 1 saatinizi alacak. İşte 27 Mart 2024 iftar menüsü...

27 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

ALTIN ÇORBA

MALZEMELER

2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 diş sarımsak
1.5 su bardağı süt
1 litre su
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yağlarımızı tencerede eritelim.
Unu ekleyip 2 dakika kavuralım.
Tüm sebzeleri küp küp doğrayıp ekleyelim karıştıralım.
Sarımsağıda ekleyip suyunu koyup sebzeler pişene kadar kaynatalım.
Blenderdan geçirelim.
Sütünü ve baharatlarını ekleyip bir taşım kaynatıp kapatalım.

FIRINDA TAVUK ŞİŞ

MALZEMELER

Tavuk marinesi için ;

750 gram tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağından biraz fazla süt
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Şişlere geçirmek için;

5-6 adet çeri domates
4 adet sivri biber
Lavaşı soslamak için ;

1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Bir tutam maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salata için;

1 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yeşil biber
2 tatlı kaşığı sumak
Tuz, zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

İlk olarak tavuğu marine etmemiz gerekiyor. Tavuk göğsünü şişe geçecek şekilde doğrayalım.
Ardından suyu sıkılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, baharatları ekleyip, süt, zeytinyağı ile iyice karıştıralım.
1 -2 saat dinlensin buzdolabında.
Ardından dinlenince şişlere tavuk göğsü ve domates, biber şeklinde dizelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üstüne de yağlı kağıt ile kapatalım hava almayacak şekilde iyice kenarlarını saralım.
En son alüminyum folyo ile iyice saralım. Fırında 180 derecede 40 dk pişirelim. Ardından üstünü açalım ve 15 dk daha pişirelim. Tavuklarımız hazır.

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
6 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
1 adet büyük kuru soğan
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Tuz

HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimek 6 bardak su ile haşlanır. Çok pişmesin, yumuşaması yeterli. Kaynattığımız mercimegin suyunu hiç süzmeyin.
Soğanlar küçük küçük doğranır ve yağ ile kavrulur.
Mercimekler biraz yumuşadıktan sonra, 1,5 bardak bulgur eklenir.
Suyunu çektikten sonra, kavurduğumuz yağlı soğanı dökelim ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyelim.
Dinlendirip servis edelim.

YOĞURTLU KABAK SOS

MALZEMELER

3 adet kabak
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ/sıvı yağ
Yoğurtlu sos için:

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Cevizli sos için:

İri doğranmış ceviz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı biber tozu

HAZIRLANIŞI

Kabaklarımızı soyalım.
Ortadan iki bölüp doğrayalım.
Soğanımızı ince ince doğrayalım.
Yağda yumuşayana kadar kavuralım.
Üzerine doğradığımız kabakları ilave edelim.
Güzelce karıştıralım.
Kapağını kapatıp yavaş yavaş pişirelim.
Yumuşayana kadar pişirelim ara sıra kapağı açıp karıştıralım.
O sırada yoğurt sosumuzu hazırlayalım.
Sarımsağımızı rendeleyelim yoğurdumuzu üzerine ekleyelim.
Karıştıralım tuzunu da atalım.
Hafif soğuyan kabağımızı yoğurdumuzla karıştıralım.
Üzerine cevizi yağda pul biber ve toz biberle kavurup üzerine gezdirelim.

Sonraki Haber