Bugün iftara ne pişirsem? 29 Mart 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem diyenlerin sadece bir saatte hazırlayacağı 4 çeşit yemekli menüyü derledik. Bu menü, Ramazan sofralarını lezzetiyle büyüleyecek. İşte 29 Mart 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının son on gününe yaklaşırken, iftar menüleri de durağanlaşmaya başladı. Hem yeni hem de pratik tarifler arayanlara özel, 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsünü derledik. Çorbasından salatasına sadece 1 saatte hazırlayabileceğiniz bu menü, sizi ve misafirlerinizi lezzetiyle büyüleyecek. Bugün iftara ne pişirsem diyenler, bu menüden başka menüye bakmayacak. İşte 29 Mart 2024 iftar menüsü...

29 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü veya 2 adet but
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şehriye
Yarım limon
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik

HAZIRLANIŞI

Etimizi haşlıyoruz.
Ne çok ufak ne de çok büyük olacak şekilde didikliyoruz.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kızdırıyoruz.
2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz.
Ardından şehriyeleri ilave edip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz.
1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz.
O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ekliyoruz.
1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz.

MEFTUNE

MALZEMELER

4-5 adet orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
400 gr kuşbaşı et ( kuzu eti kullandım)
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates (rende)
5-6 adet orta boy sivri biber
6-7 diş sarımsak
1 -1,5 yemek kaşığı tereyağ ( ya da 5 yemek kaşığı sıvı yağ)
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz ( tuz sizde)
1 çay kaşığı karabiber ( silme)
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları önce uzunlamasına dörde bölüp sonra çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Sivri biberler de aynı şekilde ne çok iri ne de çok küçük olmadan sotelik doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Sarımsakları havanda dövelim. (İsterseniz minik rende ile rendeleyebilirsiniz.)
Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi eklenir. En üste tuzu ve yağı gezdirilir.
Ocağın altı açılır ve süzgeçten geçirilen sumak suyu eklenir. Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Yemeği karıştırmıyoruz.
Etler pişince yemek hazır demektir. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

HUMUS

MALZEMELER

1 çay bardağı haşlanıp kabukları soyulmuş nohut
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Kimyon

Üzeri için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI

Tüm malzeme rondodan kreması kıvam alana kadar çekilir. Blender ile de çekebilirsiniz. Kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz.
Servis tabağına humus alınır ve ortası çukurlaştırılır.
Zeytinyağında toz biber kızdırılır ve humus üzerine dökülür. Süslemesi yapılır ve servis edilir.

SALÇALI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

1, 5 su bardağı bulgur
3,5 su bardağı sıcak su
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tavuk bulyon (isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
2 yemek kasığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

HAZIRLANIŞI

Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır,
Tereyağı eriyince salçalar koyulur, karıştırılır ve güzelce kavrulur.
Üzerine yıkanmış pilavlık bulgur koyulur, karıştırılır.
Tuz ve tercihe göre bulyon eklenir. Eğer hazırda tavuk ya da et suyunuz varsa onunla da yapabilirsiniz, daha lezzetli olur benim yoktu bulyon eritip kullandım.
Sonra sıcak suyu eklenir ve pişirilir. (tavuk suyu varsa su miktarını ona göre ayarlayın)
Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Sonraki Haber