Bugün iftara ne pişirsem? 3 Nisan 2024 iftar menüsü...

"Bugün iftara ne pişirsem," diyenleri mutlu edecek, 4 çeşit yemekten oluşan menüyü derledik. İşte 3 Nisan 2024 iftar menüsü...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, iftar sofralarını şenlendirecek menüler aranıyordu. İftar saatinde sofrada birbirinden farklı lezzetler görmek isteyenler, iftar menüleri araştırmaya başladı. "Bugün iftara ne pişirsem," diyenleri mutlu edecek iftar menüsünü sizin için derledik. İşte 3 Nisan 2024 iftar menüsü...

3 NİSAN 2024 İFTAR MENÜSÜ

KÖRİLİ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı mercimek (200 ml bardak)
1 adet büyük soğan
1 adet büyük havuç
1 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı köri baharatı
2 su bardağı tavuk suyu
1,5 litre su
1 tatlı kaşığından az tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için

2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığından az sebze tozu çeşni
Yarım çay kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI

Öncelikle mercimeği güzelce yıkayıp süzün ve çorba tenceresine alın.
Üzerine iri doğranmış soğan ,patates ve havuçları ilave edin.
Köri baharatı, tavuk suyu ve suyunu ilave edip sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaynamış olan çorbamızı pürüzsüz hale gelinceye kadar bilendırdan geçirin.
Tekrar ocağa alın kısık ateşte kaynamaya bırakın tuz ve karabiber ilave edin.
Sosu için sos tavasına iki yemek kaşığı tereyağı ilave edin iyice ısınınca sebze tozu ve naneyi ekleyip karıştırın.
Çorbanın üzerine döküp karıştırın ocağın altını kapatıp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

TAVUK ÇÖKERTME KEBABI

MALZEMELER

500 gram tavuk göğüs
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
5 adet patates
1 büyük kase yoğurt
(içine 1-2 kaşık mayonez ekleyebilirsiniz tercihen)

Domates sos için;

1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
Tuz

Üzeri için;

Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Tavukları jülyen doğrayıp, ısınmış tavaya alın. Rengi dönene kadar kavurun. Sonra kapağını kapatıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Arada bir karıştırabilirsiniz.
Suyunu çekince yağları koyun ve baharatları ekleyin. Biraz kızarınca altını kapatın.
Patatesleri soyup olabildiğinde ince dilimleyin. Patates ne kadar ince çıtır olursa yemek bir o kadar lezzetli oluyor. Bol suda nişastasını akıtın ve süzüp peçeteyle kurulayın.
Kızgın derin yağda patatesleri kızartın. Hepsi kızarınca tuzla harmanlayın.
Domates sos için; küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyip ezilmiş sarımsağı yağda kavurun. Ardından domates püresini ekleyin biraz fokurdayınca tuzunu da ekleyip altını kapatın.
Servis tabağınıza patatesleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin. Tavukları da eşit şekilde yayın. Tavuğun üzerine domates sosunu da gezdirin ve maydanozla süsleyin.

ACILI EZME

MALZEMELER

2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz

Sosu için;

2 yemek kaşığı karışık salça (biber, domates salçası yarı yarıya ekleyin)
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak

HAZIRLANIŞI

Öncelikle sosu için bir kabın içine salça, nar ekşisi ve zeytinyağ koyup karıştırıp içine baharatlarını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
Diğer malzemeleri robottan geçirip püre haline getiriyoruz, sosumuzun içine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Servis tabağına alıyoruz.

NEFİS KAŞIK PASTASI

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket sade kremşanti ya da 200 ml sıvı krema
1 paket tuzsuz etimek
1.5 su bardağı süt
1 paket hazır çikolatalı sos
1 tatlı kaşığı tereyağı
40 gram sütlü ya da bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

Tereyağı ve kremşanti hariç diğer malzemeler tencereye alınarak çırpma teliyle iyice karıştırılarak eritilir.
Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra uygun bir kaseye dökülerek ılınması için bekletilir.
Ardından 1 paket toz kremşanti ya da 200 ml sıvı krema eklenerek mikserle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır.
Etimeklerin her biri 4-5 parçaya bölünerek muhallebinin içerisine eklenerek karıştırılır İster borcam tepsiye ister porsiyonluk kaselere pay edilerek üzerlerine soğumuş olan çikolatalı sos gezdirilir.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinledirilerek servis edilir.

Sonraki Haber