Bugün iftara ne pişirsem? 5 Nisan 2024 iftar menüsü...
Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, iftar menüleri de lezzetiyle çeşitlenmeye devam ediyor. Peki bugün iftara ne pişireceksiniz? İşte 5 Nisan 2024 iftar menüsü...
Ramazan'ın 26. gününde, iftar sofralarında hem pratik hem de lezzetli yemekler görmek isteyenler, şimdiden iftar menüsü araştırmaya başladı. Sadece bir saatte hazırlayabileceğiniz 4 çeşit yemekli iftar menüsünü derledik. İşte 5 Nisan 2024 iftar menüsü...
5 NİSAN 2024 İFTAR MENÜSÜ
TOYGA ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım su bardağı yarma (dövme)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut (ben haşlayıp dondurucuya kaldırmıştım, oradan kullandım)
6 su bardağı su
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
FIRINDA KARNABAHAR
MALZEMELER
1 küçük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
Kaşar peynir rendesi
Tuz, pul biber
HAZIRLANIŞI
Karnabaharlar çiçek çiçek koparılarak tuzlu suda haşlanır.
Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır.
Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp yağlanmış borcama dizilir (harç artarsa üzerine dökebilirsiniz)
Üzerine 1-2 parça katı yağ koyup 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir.
Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür.
Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
PÜRELİ KIYMA
MALZEMELER
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üstü için;
1 adet soğan
3 diş sarımsak
200 gr kıyma
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Rendelenmiş kaşar
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın, püre haline getirin. Sıcak halde tereyağ ve tuz ilave ederek karıştırın.
Küçük boy borcama yayın.
Soğanı ince doğrayıp yağda kavurun.
Kıyma, ince doğranmış domates, sarımsak ekleyip karıştırın.
Kıyma pişince salça ve baharatları ekleyip özdeşince altını kapatın.
Patateslerin üzerine yayın.
Kaşar rendesi serperek 200derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
SEMİZOTU SALATASI
MALZEMELER
1/2 (yarım) demet semizotu (küçükse bir demet büyükse yarım demet kullanabilirsiniz)
1 küçük kapya biber (kırmızı biber)
2 orta boy salatalık
4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
11-12 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
Kuru nane
HAZIRLANIŞI
Semizotunu güzelce yıkayıp yapraklarını ayıralım.
Üzerine salatalık ve kapya biberi küçük küp küp doğrayalım.
Haşlanmış mısırı ekleyelim.
Yoğurt ve tuzu bir kapta çırpalım.
Semizotuna ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Üzerine zeytinyağı gezdirelim.
Bir tutam nane serpiştirip servis yapalım.
Görsellik için üzerine biraz biber ve mısırla süsleyebilirsiniz.