Bunu yapanların mutfak masrafları en az %30 düşüyor! Saklama koşullarındaki bu detay…

Evdeki harcamalarınızı kontrol altına almanın bir yolu da ekonomik mutfak alışverişi yapmaktan geçer. "Gereksiz mutfak harcamalarını engelleyemiyorum." diyorsanız bu adımlar tam size göre! İşte tasarruflu mutfak alışverişinin ipuçları...

Mutfak alışverişi, aile bütçesinin önemli bir kısmını oluşturan harcamalardan biri. Her ne kadar market rafları cazip tekliflerle dolu olsa da ekonomik mutfak alışverişi yapmak, hem bütçenizi korumanızı sağlar hem gıda israfını önler. İhtiyacınız kadar almayı öğrenerek mutfak masraflarınızı düşürmenin ve tasarruflu mutfak alışveriş yapmanın püf noktalarını keşfedin.

MUTFAK MASRAFLARI NASIL DÜŞÜRÜLÜR? TASARRUFLU MARKET ALIŞVERİŞİ YAPMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?


İhtiyaç listesi yapmak

Markete gitmeden önce ihtiyaç listesi yapmak size daha kontrollü ve kolay bir alışveriş yapma imkânı sunar. Alışveriş listesi yaparak sadece ihtiyaç duyduğunuz şeyleri alacağınız için gereksiz harcama yapmaktan kurtulursunuz. Ayrıca markete gittiğinizde kafa karışıklığı yaşamaz, gördüğünüz her şeyi almak zorunda kalmazsınız.

İndirim ve kampanya takibi yapmak
"Devir tasarruf devri!" diye düşünüyorsanız market alışverişi yapmadan önce indirim ve kampanyalara göz atabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz ve indirime giren ürünleri satın alarak mutfak bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Gramaj veya ebat olarak büyük ve çoklu ürünlerde indirim varsa bu ürünleri kaçırmadan alabilirsiniz.

Gıdaları çok yönlü değerlendirmek
Bir önceki günden kalan veya son kullanma tarihi yakın gıdaları bekletmeden değerlendirebilirsiniz. Bayatlayan ekmekleri köfte harcında kullanabilir ya da ekmekleri küp küp doğrayıp fırında kızartarak kıtır ekmek yapabilirsiniz. Olgunlaşan meyveleri pastalarda değerlendirebilir, onlardan komposto ve marmelat yapabilirsiniz.

Aynı ürün için farklı markalara şans vermek
Kimi zaman aynı ürün için farklı markaları deneyerek bütçenize ve damak zevkinize en uygun ürünü bulabilirsiniz. Sürekli aldığınız daha pahalı ürünün uygun fiyatlı muadili beklentinizi fazlasıyla karşılayabilir. Beğendiğiniz takdirde düşük fiyatlı ürünü kullanmaya devam ederek mutfak masrafınızı azaltabilirsiniz.

Ürünlerin saklama koşullarına dikkat etmek
İster paketli ürün ister meyve ya da sebze alıyor olun, ürünlerin saklama koşullarını göz önünde bulundurmak gıda israfını önler. Baklagiller serin ve kuru ortamda ağzı kapalı saklanırken sebze ve meyveler buzdolabında uygun bölümlerde muhafaza edilmeli. Böylece ürünlerin çabuk bozulmasını engelleyerek paranızı boşa harcamamış olursunuz.

Kış için hazırlık yapmak


Yazın sebze ve meyve bol bulunuyor. Bu ürünleri konserve, kurutma ya da derin dondurucuda dondurma yoluyla kış için hazırlayabilirsiniz. Kışın cep yakan başta yaz sebze ve meyvelerini uygun koşullarda saklayabilirsiniz.

Sonraki Haber