Bunu yaparsanız kalbiniz saat gibi çalışacak! Kalp hastalıklarını defediyor…

Rutininizde yapacağınız küçük değişiklikler ile kalp sağlığınızda önemli farklar yaratabilirsiniz. Kalp hastalıkları, kimi zaman yaşa kimi zaman ise dış faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kalp hastalığı riskini minimize etmek için yapabileceğiniz beş önemli değişikliği sıraladık.

Dengeli ve düzenli beslenme, birçok hastalığı engelleyebilir. Beslenme düzeninizde yapacağınız değişiklikler, oluşabilecek çeşitli hastalıklara karşı sizi koruyabilir. Her gün vitamin, mineral, proteini ve lifli gıdaları yeterli seviyede tüketerek ve zararlı besinlerden olabildiğince kaçınarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kalp sağlığınızı kontrol altonda tutmak için özellikle tuz ve şeker tüketimine dikkat etmelisiniz. Tuzlu ve şekerli yiyecekleri beslenme düzeninizden çıkarmak, uzun vadede kalp sağlığınız için faydalı olabilir.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELEN ÖNERİLER

Su tüketimini önemseyin

Beslenmeyi, yeterli su tüketimi ile desteklemek gerekiyor. Bir yetişkinin her gün minimum 2-2.5 litre su tüketmesi gerekiyor. Su ihtiyacınızı çay, kahve gibi içecekler ile kapatmaya çalışmamalısınız.

Sigara kullanmayın

Sigara ve alkol, kalp sağlığının en büyük tehditlerindendir. Sigara içmek, damarların tıkanmasına sebep olabilir. Bu durum sonucunda kalp krizi ve inme riskinin oluşma ihtimali artar.

Düzenli spor yapın

Spor yapmak kan akışını hızlandırıyor ve damarların daha verimli çalışmasına yardımcı oluyor. Yapılan düzenli ve tempolu yürüyüşler çeşitli birçok kalp rahatsızlığının önüne geçiyor. Düzenli egzersiz ve spor ile kilo kontrolünü sağlayabilir, kötü kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıklara karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Kalp doktorunuza görünün

Erken tanı her hastalık için hayati bir öneme sahip. Birçok hastalık erken tanı ile daha hızlı tedavi ediliyor. Kontrol için fiziksel bir sorunun ortaya çıkmasını beklemek yerine belirli periyotlarda doktor kontrolünden geçmek erken tanı için oldukça önemli. Özellikle ailede çeşitli kalp rahatsızlıkları görülüyor ise genetik olarak bu hastalıklara yatkın olabilirsiniz. Hastalık ilerlemeden sağlıklı bir şekilde hayatınıza devam edebilmeniz için düzenli aralıklarla doktorunuza görünmelisiniz.

Sonraki Haber