Bunu yaparsanız kızartmalar asla yağ çekmiyor! 1 çay kaşığı eklemeniz gerekiyor...
Birbirinden lezzetli sebzeleri kızartarak tüketmeyi seviyor musunuz? Sabah akşam demeden günün her öğününe yakışan karışık kızartma, lezzet cümbüşü yaratıyor. Karışık kızartmanın yağ çekmemesi için ise bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
Karışık kızartma hazırlamak pratik olsa da yağ çekmemesini sağlamak ustalık gerektiriyor. Patates, patlıcan, kabak ve biber gibi sebzeleri kızartırken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bu sayede dışı çıtır, yağ çekmeyen lezzetli kızartmalar yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tüm püf noktaları sizler için derledik.
ASLA YAĞ ÇEKMEYEN KARIŞIK KIZARTMA İÇİN PÜF NOKTALARI
ISIYA DAYANIKLI YAĞ TERCİH EDİN
Kızarma yaparken kullandığınız yağ oldukça önemli. Uygun ve doğru bir yağ seçerek kızartmanın daha lezzetli olmasını ve daha az yağ çekmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ısıya dayanıklı yağ çeşitlerini seçin.
KIZARTMAYA UYGUN TAVA SEÇİN
Kızartma yaparken ısıya dayanıklı, yanmaz ve yapışmaz bir tava kullanın. Kalın tabanlı ve derin kızartma tencereleri bu işlem için uygun. Yanmaz ve yapışmaz tavada yapacağınız kızartmalarda daha az yağ kullanabilirsiniz.
YAĞI İYİCE KIZDIRIN
Sebzelerin daha az yağ çekmesi için kızartma yağını iyice kızdırmalısınız. Yağ kızmadan sebzeleri atarsanız sebzeler daha çabuk yağ çeker. Ayrıca sebzeleri tencereye azar azar atın.
FAZLA YAĞIN SÜZÜLMESİNİ SAĞLAYIN
Sebzeleri kızarttıktan sonra fazla yağı gidermek için kevgir kullanın. Yağı iyice akıttıktan sonra sebzeleri kağıt havluda bekletin ve ardından tabağa alın.
TAZE PATATES KULLANIN
Dışı çıtır, yağ çekmemiş ve lezzetli patates kızartması için taze ve yeşillenmemiş patatesleri tercih edin. Bayat patatesler daha hızlı yağ çeker.
PATATESLERİ TUZLU SUDA BEKLETİN
Patatesleri soyup doğradıktan sonra bol tuzlu soğuk suda bekletin. Ardından bir peçete veya havlu yardımıyla suyunu alarak tencereye atın.
PATLICAN VE KABAKLARI HAZIRLAYIN
Patlıcan ve kabakların hazırlanma aşaması birbirine benzer. Fakat patlıcanlar kabaklara göre daha hızlı yağ çekerler. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tuzlu soğuk suyun içinde bekletin. Ardından dilimleyin ve tekrar aynı suya atın. Sudan çıkarıp ıslaklığını aldıktan sonra kızartabilirsiniz. Kabakları dilimledikten sonra tuzlu soğuk suda bekletmeniz yeterli.
BİBER, DOMATES VE BAMYA GİBİ SEBZELERİ PANELEYİN
Biber, domates ve bamyaları kızartırken yağ çekmemesini istiyorsanız paneleyebilirsiniz. Paneleme yöntemi, aynı zamanda sebzelerin formlarının bozulmasını engeller.
SİRKEDEN YARDIM ALIN
Başka bir püf nokta ise sebzeleri 1 tatlı kaşığı sirkeyle karıştırmak. Sirke, sebzelerinizin yağ çekmesini büyük oranda engeller.