Burasının Türkiye'de olduğuna kimse inanmıyor ama İstanbul'a yalnızca 2 saat uzaklıkta...

İstanbul'a yalnızca 2 saat uzaklıkta bulunan Torkul Yaylası, sonbaharda huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin kaçış noktası oluyor. Doğanın büyülü huzur veren atmosferinde keyifli vakit geçirmek isteyenler kasım ayında bu yaylaya akın ediyor.

Düzce Merkez’e bağlı Uğurköyü sınırlarında yer alan Torkul Yaylası, Düzce’ye 34 km uzaklıktadır. 1251 metre yükseklikte olan yayla içerisinde volkanik çöküntüden dolayı oluşmuş Torkul Göleti bulunmaktadır. Gölet 5000 metrekare alana sahiptir. Torkul Yaylası’nın bulunduğu alanın tamamı 78.801 metrekaredir.

Düzce’de bulunan Torkul Yaylası ülkemizin en dikkat çekici doğal güzelliklerinden biri olarak bilinmektedir. Temiz havanın ve yeşilin her tonunun bulunduğu yayla, bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Genellikle kampçılar tarafından rağbet gören Torkul Yaylası’nda farklı aktiviteler de yapılabilmektedir.

TORKUL YAYLASI’NDA YAPILACAK AKTİVİTELER

Torkul Yaylası’nın ziyaretçilerine sunmuş olduğu renk cümbüşü ve yayla içerisinde bulunan göletin mavi suları kısa süreliğine de olsa ziyaretçilere dinlenme fırsatı vermektedir. İş hayatının karmaşasından ve şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşıp nefes almak isteyenler tarafından yoğun ilgi gören yaylada kültürel ve sosyal aktiviteler yapılabilmektedir.

Doğa turizmine ilgisi olan kişilerin ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan Torkul Yaylası, genellikle kamp yapmak için tercih edilmektedir. Kamp ya da piknik yapmak için birçok alan bulunmaktadır. Bu alanlarda çeşme vardır. Sahip olduğu doğası gereği hem açık hava aktiviteleri hem de yürüyüşler yapılabilmektedir. Aynı zamanda ilgi çekici fotoğraflar çekilebilmekte, yaylada bulunan Torkul Göleti manzarası karşısında kahve ve kitap keyfi yapılabilmekte, kuş seslerinin cıvıltıları eşliğinde gölette balık tutulabilmektedir.

TORKUL YAYLASI’NIN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETME ZAMANI

Torkul Yaylası girişi ücretsizdir. Torkul Yaylası haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir. Gün içerisinde herhangi bir zaman diliminde ziyaret edilebilen Torkul Yaylası’nda geç saatlerde karşılaşılabilecek yabani hayvanlara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Torkul Yaylası, günübirlikçiler ve kamp yapmak isteyen kişiler tarafından rağbet görmektedir. Yayla içerisinde Torkul Göleti bulunduğu için olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Bölgede herhangi bir işletme bulunmadığı için yiyecek- içecek ihtiyaçları ziyaretçiler tarafından getirilmektedir. Ateş yakmak için belirli alanlar bulunmaktadır. Kamp kurmak ya da piknik yapmak isteyen kişiler bu alanları kullanmaktadır.

Genellikle bahar ve yaz aylarında yoğun ilgi gören Torkul Yaylası, denizden 1250 metre yükseklikte yer almaktadır. Rakımı yüksek olan bölgede özellikle akşam vakti hava sıcaklıkları düşmektedir.

Sonraki Haber