Burdur'da ranta karşı halkın zaferi!

Burdur Belediyesinin imar düzenlemesindeki usulsüzlük iddialarına karşı Sivil Toplum Platformu harekete geçti. Kamuoyu baskısıyla meclisten geçmesi engellendi.

Burdur Belediyesi hakkında, Atatürk Mahallesinde 100 dekar civarında ki, İmar Planında Yeşil Alan olarak tescil edilmiş arazinin satın alındığı ve bu arazinin Yeşil Alan olan yapısının rekreasyon alanı olarak değiştirilerek ticari sahaya dönüştürülme çalışılmalarına Belediye İmar Komisyonunda başlandığı iddia edildi.

Bunun üzerine Sivil Toplum Platformu harekete geçti. Sosyal medyada ve kamuoyunda belediyeye baskı oluşturarak söz konusu imar planının meclisten geçmesi engellendi.

"BU BELEDİYE ZAMANINDA RANTA DAYALI İMAR ÜST SEVİYEDE"

Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, "Burdur Belediye tarihinde son 50 yıldır yaşanmayan imar yolsuzluk iddiaları Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz(AOE) döneminde üst seviyeye çıktı." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz

Daha öncede birçok ranta dayalı imar çalışmaları yapıldığını belirten Arslan şöyle konuştu:

"Halktan habersiz meclisten geçirmeye çalıştıkları bu imar planını duyar duymaz harekete geçtik. Kamuoyunda baskı oluşturarak meclisten geçmesini engelledik. Daha önce birçok rant uygulamasını gerek mahkeme kararlarıyla, gerek kamuoyu baskısıyla engelledik. Atatürk Mahallesi'nde 100 dönümlük yeşil alanda rekreasyon alanı uygulamasını geri çeviren, imarda ranta izin vermeyen imar komisyonu ve belediye meclisi üyelerini kutluyoruz."

İşte Sivil Toplum Platformu'nun paylaştığı o duyuru:

"Belediye İmar Komisyonu, Meclis Üyeleri ve Burdur Halkına Sesleniyoruz !
Burdur Belediye tarihinde son 50 yıldır yaşanmayan/tanık olunmayan ve isnat olunmayan İmar Yolsuzluk iddiaları Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz(AOE) döneminde ayyuka çıkmıştır !
AOE’in eşi ve ailesine ait iken Ali Say’a devredilen ve Ali Say dükkanları olarak Burdur’da yankılanan, CHP’li 5 meclis üyesinin siyasi hayatlarını bitirme pahasına itiraz ettiği şahsa özel imar düzenlenmesi ile başlayan ve meşhur Bağlar Mahallesi 18 uygulaması olarak bilinen 721 parselde yapılan imar düzenlemesi ile ayyuka çıkan ranta dayalı usulsüzlük iddiasına İçişleri Bakanlığınca soruşturulma izni verilen, Danıştay’ca da onaylanan ancak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılması için yeterli delil bulunamadığı kararı ile kapatılmaya çalışılsa da Burdur Halkı vicdanında aklanmayan AOE yönetiminde ki Burdur Belediyesinin İmar Düzenlemesi usulsüzlük iddialarına;

Atatürk Mahallesinde 100 dekar civarında ki, İmar Planında Yeşil Alan olarak tescil edilmiş arazinin satın alındığı ve bu arazinin Yeşil Alan olan yapısının rekreasyon alanı olarak değiştirilerek ticari sahaya dönüştürülme çalışılmalarına Belediye İmar Komisyonunda başlandığı iddiaları, Platformumuza ulaşmıştır.

Dün olduğu gibi halkımızın hak ve çıkarlarının korunup, kamusal alanların haksız kazanca peşkeş çekilmesi karşısında mücadelesini sürdürecek olan Platformumuz olarak;
Belediye İmar Komisyon Üyeleri ve Belediye Meclisi üyelerini, yeşil alan üzerinden ranta dayalı İmar düzenlemelerine alet olmamaya çağırıyoruz.

Burdur halkını da geleceğine ve Belediyesine sahip çıkıp, yeşil alanlar üzerinden rant devşirilmesine engel olmaya çağırıyoruz. İlgililere ve Burdur Halkına önemle duyurulur ."

Sonraki Haber