Burun kuruluğu neden olur? Burun kuruluğu nasıl geçer?

Burnunuzda meydana gelen burun tıkanıklığı ve burun kanamasının nedeni burun kuruluğu olabilir! Uzman öneriyle burun kuruluğu tedavisini ve alınabilecek önemleri bu haberde derledik. Burun kuruluğu nasıl geçer? Bilmeniz gerekenler tüm detaylarıyla haberimizde..

Burun kuruluğu, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilen yaygın bir semptomdur.Burun fonksiyonlarını sağlayan ana yapı bozulursa burunda kuruluk gelişebilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Abdullah Günen burun kuruluğunun nedenlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Abdullah Günen;  Sinüzit, rinit ve diğer burun iltihapları, hormonal değişiklikler, özellikle hamilelik, menopoz veya hormon tedavisi,Bazı sağlık sorunları, özellikle Sjögren sendromu gibi otoimmün hastalıklar, kuruluğa yol açabilir. dedi.

 BURUN KURULUĞUNUN EN BÜYÜK NEDENİ SİGARA

Uzmanlar sigaranın en çok kulak burun boğaz bölgesiyle temas ettiğini ve burun kuruluğunda; sigara klima ve kaloriferin etki ettiğini en büyük etklenlerden birinin sigara olduğunu ifade ederek,bulunduğunuz ortamı mutlaka havalandırın, yaşadığınız ortamı nemli tutacak buhar salımını yapabilecek teknolojik aletlerden faydalanın dedi. Tıbbı kaynaklara göre; Badem yağı,burun nemlendiricileri tedavi için kullanabilir. KBB Uzmanı Op.Dr.Yüksel Sarıcalı; Patolojik durumların mukus miktarının azalmasına etki ettiğini söyleyerek,burun içerisindeki mukoza azalırsa burun kurulukları ortaya çıkar dedi.Kronik burun kuruluğu veya diğer semptomlarınız varsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Tedavi, altta yatan nedenlere bağlı olarak değişebilir

BURUN KURULUĞUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Burun İçi Tahriş: Burun mukozasının kuruması, burun içinde tahrişe yol açabilir. Bu tahriş, burun içinde yanma, kaşıntı veya rahatsızlık hissine neden olabilir.

Burun Kanaması: Kuruyan burun mukozası çatlayabilir ve burun kanamalarına yol açabilir.

Burun Tıkanıklığı: Kuruyan mukozalar burun tıkanıklığına neden olabilir. Burun tıkanıklığı, normal burun nefes almayı zorlaştırabilir.

Krustlar veya Kabuklar: Burun kuruluğu, burun içinde kurumuş kabuklar veya krustlar oluşturabilir.

Sık Sık Sürünme veya Burun Karıştırma: Kuruluğun neden olduğu rahatsızlık, kişiyi sık sık burun sürünmeye veya karıştırmaya yönlendirebilir.

Sonraki Haber