Burun tıkanıklığı anında geçiyor! Tek seferde burun şelale gibi akıyor...

Kış aylarının gelişiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözleniyor. Özellikle grip, nezle gibi hastalıkların yan etkilerinden birisi olan burun tıkanıklığı, en çok görülen şikâyetler arasında. İşte burun tıkanıklığını anında açan o yöntemler...

Sinüziti olan hastalarda daha sık görülen burun tıkanıklığı, nefes almayı zorlaştırıyor. Burun spreyleri, çeşitli ilaçlar zaman zaman etkisiz kalabiliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının etkilerinden biri olan burun tıkanıklığından kurtulmak için doğal yöntemler de mevcut. İşte burun tıkanıklığına iyi gelen doğal çözümler:

1) LAVANTA

Burun tıkanıklığına iyi gelen doğal bitkilerin başında lavanta geliyor. Aromatik yağ olan lavanta yağı ya da lavanta çiçeğinin yapraklarıyla burun tıkanıklığından kolaylıklar kurtulabilirsiniz.
Bunun için, 10 damla lavanta yağını kaynar suya eklemeniz ve çıkan buharı burnunuza çekmeniz yeterli.
Eğer lavanta yapraklarını tercih ederseniz yaprakları su içinde 10 dakika kadar kaynatmanız gerekir. Kaynattıktan hemen sonra lavanta yapraklarını 5 dakika demlenmesini sağlayın. Daha sonra yaprakları sudan çıkarıp soğutun. Soğuyan lavanta yapraklarıyla burnunuzu temizlediğinizde burun tıkanıklığınız ortadan kalkacaktır.

2) ELMA SİRKESİ

Burun tıkanıklığını giderecek doğal yöntemlerden bir tanesi de elma sirkesidir. Burunda kalınlaşan mukusun incelmesini sağlayan elma sirkesi, burunda bakteri oluşumunu da engeller. Bu sayede burunda oluşan iltihap temizlenir.
1 bardak ılık su içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız karışımı içerek burun tıkanıklığınızı giderebilirsiniz.

3) FERAHLATACI NANE

Aromatik özelliğiyle nane, burun tıkanıklığına etkili doğal yöntemlerden bir tanesidir. Nane ile burun tıkanıklığını gidermek için kıyafetinizin yakalarına nen yağı damlatmak yeterlidir. Bu sayede aldığınız her nefeste nane yağı burnunuza gelecek ve ferahlatıcı aroması sayesinde burun tıkanıklığınıza son verecektir.

4) HEM ÖKSÜRÜĞE HEM BURUN TIKANIKLIĞINA BİREBİR

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı olmazsa olmaz ilaçlardan bir tanesi de zencefildir. Balla karıştırıp bir kaşık içtiğinizde öksürüğü şıp diye kesen zencefil, burun kanallarını açmakta da birebir etki sağlıyor. Bunun için 2 tatlı kaşığı zencefili, 2 bardak kaynar suyla karıştırın. 10 dakika kadar demledikten sonra tozları süzün. Elde ettiğiniz suyun 1 bardağını için, kalan bardağı ise burnunuza çekin.

5) BURUN TIKANIKLIĞINA BASİT ÇÖZÜM: TUZLU SU

Burun tıkanıklığını gidermek için en çok başvurulan doğal yöntemlerden bir tanesi de tuzlu su. Hem basit hem de bilindik olmasıyla tuzlu su yöntemi tıkalı burunları temizleme yöntemleri arasında en çok rağbet göreni. Tuzlu suyla tıkalı burunları açmak için bir bardak ılık su içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave etmek yeterli. Tuz suda tamamen çözündükten sonra burun temizliğinde kullanabilirsiniz.

6)ZEYTİNYAĞI BURUN TIKANIKLIĞINA DA İYİ GELİYOR

Sağlığa pek çok faydası bulunan zeytinyağı tıkalı burunları açmaya da yarıyor. Burunda bakteri oluşumunu engelleyen zeytinyağını kullanarak daha rahat nefes alabilirsiniz. Zeytinyağını 2 damla olacak şekilde damlattığınızda burun tıkanıklığınızdan kurtulabilirsiniz.

Sonraki Haber