Büyük Aile Platformu Kurtulmuş'tan ne talep etti? Serdar Eryılmaz LGBT dayatmasına karşı taleplerini açıkladı

Batı’dan gelen LGBT dayatmasına karşı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Büyük Aile Platformu bugün taleplerini TBMM’de dile getirdi. Platform Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz, görüşmelerinin ayrıntılarını anlattı.

Özellikle gençliği hedef alan LGBT dayatmasına karşı mücadele sürüyor. Batı’nın dayatmasına karşı aile koruma hedefiyle yola çıkan kuruluşlar Büyük Aile Platformu’nu oluşturdu. Platform meydanlarda büyük eylemler yaparak seslerini hükümete ve TBMM’ye duyurmaya çalıştı. Bugün bu çabalar için önemli bir adım atıldı. Platformun kurucularından 15 sivil toplum kuruluşunun başkanı ve 7 bölgeden yerel aile platformunun başkanı Ankara’da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Büyük Aile Platformu Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz, ne talep ettiklerini ve neler görüştüklerini anlattı.

BÜYÜK AİLE PLATFORMU HANGİ TALEPLERDE BULUNDU?

Verimli bir görüşme gerçekleştirildiğini belirten Eryılmaz, şunları söyledi:

“Görüşmede üç talebimiz oldu, onları ilettik. Yeni anayasa sürecinde ailenin korunmasına dair maddelerin yer almasına ve aileyi ifsad eden hususlara dair tedbirlerin alınmasına ilişkin talebimizi ilettik. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce 150 bin vatandaşımızdan imza topladık, Meclise arz ettik. Bu, LGBT propagandasının yasaklanması ve LGBT derneklerinin kapatılmasıydı.

“Tüm siyasi parti liderlerine ve milletvekillerimize çağrıda bulunduk, 'Bunu siyaset üstü konu olarak değerlendirin ve bunlar artık yasaklansın.' Rusya, Çin, Polonya gibi 24 ülke LGBT propagandasını yasakladı. LGBT propagandasının yasaklanmasını istiyoruz. Bununla ilgili halkımızın haklı talebini Meclisimize sunduk ve sonuç istiyoruz. 'Sözde onur ayı' etkinlikleri kapsamında ülkemizin pek çok yerinde etkinlikler yapılıyor. Bunlar aile yapımıza zarar veriyor. Bu etkinliklerin de yasaklanmasını istiyoruz."

Eryılmaz, yeni anayasa çalışmasında ailenin korunmasına ilişkin maddelerin yer alması gerektiğini ifade ederek, LGBT propagandasının yasaklanması ve LGBT derneklerinin kapatılmasına yönelik düzenlemelerin takipçisi olacaklarını bildirdi.

'ANAYASA'YA GİRMESİNE KATKI SUNAR' DEMİŞTİ

Öte yandan buluşma sırasında konuşan Kurtulmuş, "Ailenin korunmasıyla ilgili yasal düzenlemeler, başta anayasa düzenlemeleri olmak üzere buradaki taleplerin de, sizler tarafından çok sesli bir şekilde Türk kamuoyu gündemine getirilmesi, önümüzde zaten açıkça farklı bir şekilde yürüttüğümüz anayasa yapım sürecinde aileyle ilgili konuların da anayasaya girmesine katkı sağlayacaktır." demişti.

Sonraki Haber